13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Vatandaş elektrik faturasını ödeyemez hale gelir”
   

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, “Enerji tasarrufu kapsamında mesken abonelerine getirilen kademe uygulamasıyla yüzde 50 zam yapılarak dar gelirli vatandaşların enerji ihtiyaçlarını karşılayamaz hale getirmiştir. Birçok vatandaş faturasını ödeyemeyecek hale gelecek, bu durum ise toplumsal sorunların oluşmasına sebep olma olasılığını yaratacaktır” dedi.

 
   

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, 2022’nin ilk saatlerinde yapılan elektrik zammının mesken tüketicilerine ve üreticilere büyük yükler getireceğini, vatandaşın elektrik faturasını ödeyemez hale geleceğini söyledi.

EPDK tarafından onaylanarak 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe giren elektrik tarifelerine büyük oranlarda zam yapıldığını kaydeden Atar, “Hayatın her boyutunda kullanımı zorunlu olan elektrik tarifelerine yapılan zamlar genel anlamda tüm zamlarında habercisi olmaktadır.

Mesken abonelerinden başlayan sanayi ve ticarethane abonelerinden, çiftçilerimizin kullandıkları tarımsal sulama abonelerine kadar kapsayan 2022 yılının ilk gününde yapılan bu zam gelecek içinse bizleri endişeye düşürmektedir. ,

EPDK basın açıklamasında yapılan zamların gerekçesini kademeli tarife uygulaması ile dar gelirli vatandaşlarımızı korumak ve enerji kullanımında tasarrufu ve verimliliği ileri sürmüştür.

 

EPDK’nın söylemi ile yaptığı uygulamalar örtüşmemekle birlikte sadece dar gelirli yurttaşları değil döviz dalgalanmasındaki büyük kayıplar ile ayakta kalmaya çalışan tüm üretim kapsamındaki esnaf ve sanayicilerde zora sokmuştur” dedi.

 

Enerji tasarrufu kapsamında mesken abonelerine getirilen kademe uygulamasının (150 kW/ay ) yüzde 50 zam yapılmasıyla dar gelirli vatandaşların enerji ihtiyaçlarını karşılayamaz hale getirildiğini kaydeden Atar, “Bu durum zorunlu olarak usulsüz kullanımların önünü açma olasılığını doğurmakla birlikte birçok vatandaş faturasını ödeyemeyecek hale gelecek bu durum ise toplumsal sorunların oluşmasına sebep olma olasılığını yaratacaktır. 

2007 yılında yayınlanan Enerji Verimliliği Kanununun tam anlamıyla hayata geçirilememesi, bu kapsamdaki ilgili kurumların kapatılması, enerji özelleştirmeleri sonrasındaki olumsuzluklar, yenilenebilir enerji kaynaklarındaki düzenlemelerin yetersizliği, ithal enerji kaynaklarına bağımlılık; maalesef ki bizi ülke olarak pahalı enerji kullanımına itmiştir. 

Bu kapsamda siyasi iktidarın enerji politikalarını ivedi olarak gözden geçirmesi ve gerekli düzenlemeleri bir an önce yapması zorunluluk haline gelmiştir. Elektrik mühendisleri odası olarak her zaman dediğimiz gibi; Türkiye’nin Enerji sorunu yoktur, enerji yönetimi sorunu vardır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA