13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mersin Büyükşehir’de 2021 Yılında 1000. Nikah Heyecanı
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 2021 yılının son günlerinde 1000. nikah kıyıldı. 1000. nikahı, nikahlarda verdiği tavsiyelerle adeta fenomen haline gelen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde Nikah Memuru olarak görev yapan Dilek Yörük kıydı.

 
   

2020 yılında 445, 2021 yılında ise 1000 nikah

 

Pandemi sürecinin başladığı 2020 yılının Mart ayından itibaren salgın tedbirleri gündeme geldi. Tedbirler çerçevesinde düğünlerle ilgili de bazı kısıtlamalar gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne gelen başvurular çerçevesinde 2020 yılında toplam 445 çiftin nikahı kıyılırken, bu rakam 2021 yılında ise 1000’e ulaştı. Büyükşehir’de günde ortalama 3 çiftin nikahı kıyıldı.

 

Fenomen Nikah Memuru meşhur konuşmasını 1000. nikahta da yaptı

 

2021 yılının 1000. nikahında Nerzan Sarıkaya ve Soner Kumcu çifti ‘Evet’ dedi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda kıyılan nikaha çiftin ailesi ve yakınları katıldı. Çift, mutlu günlerinin aynı zamanda 1000. nikaha denk gelmesinin de heyecanını yaşadı. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 2021 yılında yapılan başvurulardan toplam 45’ini de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer kıyarak, çiftlerin heyecanına ortak oldu.

 

Nikah Memuru Dilek Yörük, sosyal medyada milyonlarca tıklanma alan ve kendisini fenomen haline getiren o meşhur konuşmasını 1000. nikahta da yaptı. Yörük, diğer nikahlarda olduğu gibi Sarıkaya ve Kumcu çiftinin nikahında da çifte şu tavsiyeleri verdi:

 

“Evliliğinizi başkalarının evlilikleri ile kıyaslamayın. Peri Masalları’na aldanmayın. Çünkü gerçek değiller. Öyle bir evlilik hayali ikinizi de üzer. Mükemmeli aramayın, hiçbirimiz mükemmel değiliz. Birbirinizin geçmişini sorgulamayın lütfen. Adı üstünde ‘geçmiş’. Eşinizden sizin zihninizi okumasını beklemeyin. Ne yazık ki bunu hiç kimse yapamıyor. İstediğiniz ya da istemediğiniz ne varsa açık açık söyleyin birbirinize. Konuşarak her şeyi çözebileceğimize inananlardanım. Birbirinize yaşam alanı bırakın. Çok bilindik bir hikayedir; kirpiler eşlerine dikenlerinin boyu kadar yaklaşırmış. Bilirmiş ki çok yaklaştığında dikeni batacak ve eşinin canı yanacak. Siz de birbirinizin canını yakmamak adına o yaşam alanını lütfen bırakın birbirinize. Bizler kadın ve erkek fark etmiyor, yaşımız kaç olursa olsun yalnız yaşadığımız süre içerisinde etrafımıza duvarlar örüyoruz. Kendimizi kötülüklerden, tehlikelerden korumak adına. Şu an duvarları olan iki insan yan yana geldiniz. O duvarları yıkın demiyorum ben size. Siz de bunu birbirinizden istemeyin lütfen. Ama o duvarlara el birliğiyle pencereler açın. Bütün bir hayatı o pencerelerden birlikte izleyin. Belki o pencerelerden birinin ya da birkaçının önüne çiçekler dikeceksiniz ve birlikte büyüteceksiniz o çiçekleri. Evliliğinizi yaşarken birbirinizin üzerine hesaplar yapmayın. Hesapsız yaşayın hayatınızı. Haritalara bakmadan yol alın. Lütfen ama lütfen birbirinizin sahibi değil yoldaşı olmaya çalışın. Her şey güzel olacak sözünü vermeyin birbirinize. Maalesef ki olmuyor ama ola ki her şey kötü giderse ‘ben yine senin yanındayım’ sözü hepsinden daha kıymetli. Bir de çok sevdiğim bir cümle var benim, diyor ki; ‘ses yankısını duymazsa kaybolur gider ya, insan da öyle’. Kulak verin birbirinizin söylediklerine. Ne demek istediğini anlayarak dinleyin birbirinizi ki birbirinizin yankısı olun, kaybolup gitmeyin olur mu?”

 

Yörük: “30 milyonu buldu görüntüleme sayısı”

 

Nikah Memuru Dilek Yörük, 1000. nikahı kıydıklarını ve çok mutlu olduklarını ifade ederek,  nikahlarda yaptığı konuşması ile sosyal medyada fenomen haline gelmesini de değerlendirdi. Yörük, “İşinizle ilgili ön planda olmak zaten bambaşka güzel bir şey. Çiftlerime çoğunlukla bu konuşmayı yapıyorum. Bir beyefendi; ‘Anneniz, babanız vermez size bu öğütleri’ demişti. O kadar çok hoşuma gitmişti ki. Özellikle Belediyem adına çok mutluyum. Çünkü sosyal medyada inanılmaz bir görüntüleme oldu. 30 milyonu buldu şu an görüntüleme sayısı. 45 nikahımızı Başkanım kıydı. Sadece bize yapılan başvurular bunlar. Başka belediyelere başvurular da var, onların sayısını tam olarak bilmiyorum ama bir 45 de çok rahat onlar var diye düşünüyorum. Yoğun bir şekilde Başkanım da en az benim kadar neredeyse nikah kıydı. Bizim ulaştığımız 1000 nikah, şimdiye kadar Büyükşehir Belediyesi’nde kıyılan son 4 yılın toplamından daha yüksek bir rakam. O da ayrı bir gurur bizim için” ifadelerine yer verdi.

 

Gelin Sarıkaya: “Bir yol arkadaşı buldum kendime”

 

Gelin Nerzan Sarıkaya, 2021 yılının kendileri için çok güzel geçtiğinden söz ederek, “Birbirimizi tanıdık. Bir yol arkadaşı buldum kendime. Bunun için çok mutluyum ve bunu tamama erdirdik. Dilek Hanım’a çok teşekkür ediyorum. Vahap Bey’e çok teşekkür ediyorum. Her şey için sağ olsunlar. Yeni yıl herkese mutluluk getirsin bizim gibi” dedi.

 

Damat Soner Kumcu ise  “Belediye Başkanımıza öncelikle teşekkür ediyorum. Dilek Hanım’a çok teşekkür ederiz. Bugüne kadar belli başlı süreçler, zorluklar yaşadık. Bugüne geldiğimiz için çok mutluyuz. İnşallah yeni yıldan sonra da diğer yıllarımızı da hep bu şekilde güzel, mutlu geçiririz” diye konuştu.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA