13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

29 Ekim Kadınlar Derneği Başkanı Benzetsel: Atamızı, Cumhuriyet ve laikliği yansıtan yeni bir çatı altında toplandık
   

29 Ekim Kadınları Derneği ilk etkinliğini Cumhuriyet haftasında yaptı. Düzenlenen toplantıda konuşan Dernek Başkanı Muazzez Benzetsel, “Atamızı, Cumhuriyet ve laikliği yansıtan yeni bir çatı altında toplandık” dedi.

 
   

Mersin Tenis Kulübü’nde düzenlenen toplantıda bir araya gelen kadınlar, etkin çalışmalar yapılması konusunda fikir birliğine vardı. Etkinlikte konuşan Başkan Muazzez Benzetsel, 29 Şubat 2020 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi. Genel kurulda oyların yüzde 64’ünü alarak göreve gelen Cumhuriyet Kadınları Yönetim Kurulu’nun, o tarihten itibaren sergilediği olumsuz tutum ve davranışlar ve sürdürdüğü belirten Başkan Benzetsel, “Baskı ile birlikte, ülkeyi ortaçağ karanlığına çekmeye çalışan iktidarla birlikte işbirliği yapmaya devam etmesi yüzünden, onlarla birlikte çalışmanın mümkün olmayacağına karar verdik. Bunun üzerine 40 şube ile birlikte kurguladıkları oyuna gelmeyerek benim ve diğer arkadaşlarımın vatanseverliğinin ve bu yoldaki mücadelemizin samimiyetini sorgulayan bu sahte sözde vatanseverler ile daha birçok nedenden dolayı yolumuzu ayırdık. Kendimiz olarak Atamızın yolunda, ona verdiğimiz sözü tutarak, onun aydınlattığı yolda yürüyerek, bize yakışan, Atamızı, Cumhuriyet ve laikliği yansıtan yeni bir çatı altında toplandık” diye konuştu.

 

 

“CUMHURİYET KADINLARI OLARAK YOLA ÇIKTIK”

Öncelikle, ülkemizde ve sonra tüm dünyada kadınların – her insanın,  doğuştan sahip olduğu, ve kazanılmasına gerek olmayan, insan hakları yok sayılmaksızın, yaşamlarını sürdürebilmeleri, bir ömrü, bu hakları zorla ellerinden alınmadan geçirebilmeleri adına, son gücümüzle, toplumların inşa edilmesine katkı olmak adına tekrar bir araya geldiklerine vurgu yapan Benzetsel şunları söyledi:
“Bu görev, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını gözden geçirerek, stratejik yaklaşımlarını kavrayarak ilerlemek, özellikle Cumhuriyetin kadınları olarak yola çıkan bizlerin görevidir. 29 Ekim Kadınları Derneği olarak amacımız, Dünya ve ülkenin kadın hareketinin ve Cumhuriyet devrimlerinin, kadının, toplumsal yaşama eşit katılımı için açtığı yolu inceleyerek, genelde insan hakları, özelde kadının insan haklarını savunmak, geliştirmek, toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci yaratmak, demokratik, laik sosyal hukuk devletinin gereklerine uygun olarak, yasal platformda ve yaşamın içinde, kadının statüsünü yükseltmek, kadının ve çocukların, her türlü şiddetten korunması için çalışmaktır. İçinde bulunduğumuz koşulların çok kötü olduğunu biliyoruz. Bu ortamda bir bayram kutlanabilir miydi? Elbette ki kutladık. Kutlayacağız. Bağımsızlık savaşında binlerce insanı toprağa vermiş, sayısız emek mücadelesine tanık olmuş, gençlik ve kadın hareketlerini yaratmış bir halkın mirasçıları olarak, tarihsel gidişi tersine çeviren uygulamalara izin vermeyeceğiz. Tarihimizden güç alarak yolumuzu açacak, kadınlar olarak da geçmişin kuruluşunda olduğu gibi, geleceğin inşasında da kararlılıkla ayakta olacağız. Demokratik ve Halkçı Cumhuriyeti inşa etmek için hiçbir mücadeleden geri adım atmayacağız. Bölünüp parçalanmadan haklarımızı yeniden kazanmak ve daha da ileriye taşımak için kararlı olacağız.”

 

 

 

kaynak:mersiniz haber

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA