13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mersin’de öğretmen şiddeti iddiası, aile şikayetçi oldu
   

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Hürriyet İlkokulu sınıf öğretmeni Selda Küçükavcı Öztürk’ün, öğrencisi 9 yaşındaki Burak Turan’ı, masasının üstündeki düdüğünü ellediği gerekçesiyle dövdüğü iddia edildi. Yediği dayaktan sonra her iki yanağı kızaran Burak Turan, babası Halit Turan tarafından götürüldüğü polis merkezinde öğretmeninden şikayetçi oldu. Baba Turan, eğitim sisteminde bu olayın kabul edilemez olduğunu belirterek öğretmenden sonuna kadar davacı olduğunu söyledi.

 
   

Mersin’de ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Burak Turan’ın, sınıf öğretmeni tarafından şiddet gördüğü iddia edildi. Masadaki düdüğü ile oynadığı gerekçesiyle sınıf içinde diğer öğrencilerin gözleri önünde dövülen Burak Turan, babası ile birlikte gittiği polis merkezinde öğretmeni Selda Küçükavcı Öztürk'ten şikayetçi oldu.

Edinilen bilgiye göre olay 1 Ekim'de Hürriyet İlkokulu'nda meydana geldi. Çıktığı teneffüs sonrası yeniden sınıfına giren Burak Turan, öğretmeninin masasında bulunan düdüğü eline alıp bir süre oynadıktan sonra yerine koyup masasına geçti. Öğretmen Selda Küçükavcı Öztürk ise girdiği sınıfta diğer öğrenciler, düdüğü ile arkadaşları Burak Turan'ın oynadığını söyledi.

SINIFTA DAYAK İDDİASI

Öğretmen Öztürk, masasının yanına çağırdığı öğrencisi Burak Turan'a, sınıf arkadaşlarının gözleri şiddet uyguladı. Yaşanan olay sonucunda her iki yanağı kızaran Burak Turan, eve gittiğinde durumu annesi Mesude Turan'a anlattı.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Çocuklarına yönelik şiddet olayı üzerine harekete geçen baba Halit Turan ise polis merkezine giderek şikayetçi oldu. 3'üncü sınıf  öğrencisi Burak Turan, polis merkezinde verdiği ifadesinde olayı şöyle anlattı:

“Sabah okula gittim. Teneffüs zili çalınca dışarı çıktım daha sonra tekrar derse geldik. Ben o sırada masada öğretmenimin düdüğünü görünce dokunup yerine bıraktım. Daha sonra öğretmenim geldi o sırada arkadaşlarım öğretmenime benim düdüğü ellediğimi söylediler. Bunun üzerine öğretmenim beni masasına çağırdı. Yanına gittiğimde bana bir şey demeden sağ yanağıma 5, sol yanıma 4 tokat attı. Canım çok yanmıştı, yerime geçtim akşam anneme anlattım. Beni döven öğretmenimden şikayetçiyim.”

“KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM SONUNA KADAR DAVACIYIM”

Eve gelen çocuğunun dayak yediğini öğrendikten sonra şikayetçi olduklarını belirten baba Halit Turan, “Önce durumu annesi öğrenmiş. Bana söyleyince hemen şikayetçi olduk. Hastaneye giderek rapor aldık. Başkasının çocuğuna dahi yapılsa bunu kabul edemeyiz. İşlemleri başlattık. Böyle bir öğretmen bu çocuklara ne verebilir? Bu dayakla bu çocuğun okul sevgisi eğitim sevgisi kalır mı? Olay ortaya çıkınca idare çocuğun sınıfını değiştirip arkadaşlarından da ayırmış. Dayakçı öğretmen ise aynı sınıfta bırakılmış. Bu mantıklı bir şey değil, ben de bu yüzden okul idaresinden de davacıyım” ifadelerine yer verdi.

“ÇOCUKLARINA DA AYNI DAVRANIYORMUŞ”

Yaşanan olayın kabul edilecek bir yanının bulunmadığına da dikkat çeken baba Halit Turan, daha sonra şunları söyledi:

“Olaydan sonra kendisi de beni aradı. Olayı inkar etmedi. ‘Evet çocuklarıma bile aynı tepkiyi veriyorum' dedi. Sanıyorum ailevi bir durum nedeniyle psikolojik bir sorun yaşamış olabilir. Kendi söylediğine göre babasını kaybetmiş. ‘Aşırı tepki verdim’ dedi. Aşırı tepki başkasının üzerine yapılacak bir şey mi? Ufacık çocuğun üzerine yapılacak bir iş mi bu? Çocuğumu kim toparlayacak? Bunu başka çocuklara da yapmış. Ailelerin WhatsApp grubu var, biz resimleri videoları orada paylaşınca diğer veliler de yazmaya başladı. Onları görünce grubu hemen sildi. Böyle eğitimi kabul etmiyorum. Kesinlikle sonuna kadar davacıyım.”

 

 

kaynak:Sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA