13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Emekli Evi Üyelerine Tatbikatlı Yangın Söndürme Eğitimi
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Mersin Emekli Evi’nde, 25 Eylül - 1 Ekim İtfaiyecilik Haftası kapsamında “Ev Kazalarında Yangın Riski ve Müdahale Yöntemleri” konulu eğitim ve tatbikat düzenlendi.

 
   

Yaz aylarında ülke genelinde yaşanan yangınlara dikkat çekmeyi ve vatandaşların yangınlara müdahale konusunda bilgi sahibi olmasını amaçlayan eğitim ve tatbikatta yaş almış Emekli Evi üyeleri, yangın söndürme teknikleri konusunda bilgi sahibi oldu. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afet Arama ve Kurtarma Müdürlüğü’nde eğitmen olarak görev yapan Davut Yeşilyurt tarafından verilen eğitimde, yangın söndürme yöntemleri hakkında bilgiler verilirken, doğru olduğu düşünülen yanlış müdahaleler de anlatıldı.

 

Eğitimin ardından tatbikata geçildi

 

Yeşilyurt, verdiği eğitimde; evlerde ve iş yerlerinde bir kaçış planı olması gerektiğini anlatırken, acil toplanma yerinin önceden tespit edilmesinin önemine vurgu yaptı. Yangın anında ilk olarak yangın butonlarına basılması gerektiğini anlatan Yeşilyurt, yangın söndürme tüpünün doğru kullanılmasının önemine dikkat çekti.

 

Eğitimin ardından gerçekleştirilen tatbikatta ise mutfak yangınlarına karşı ne yapılması gerektiği işlendi. Kızgın yağa su ile müdahale etmenin yanlış olduğu, suyun yağdaki alevi daha da artıracağı uygulamalı bir şekilde gösterildi. Ardından Emekli Evi üyeleri de tatbikata katılarak yangın söndürdü.

 

Yeşilyurt: “Hangi yangına, hangi söndürme maddesinin kullanılması gerektiğini anlattık”

 

Yangın konusunda vatandaşları bilinçlendirmek için eğitimlere ağırlık verdiklerini ifade eden Yeşilyurt, “Emekli Evi’nde bulunan emekli abilerimize, ablalarımıza yangın ve deprem anında, öncesinde ve sonrasında nasıl davranmaları gerektiği hakkında bilgiler verdik. Burada da evlerimizde ve iş yerlerimizde olası bir yağ yangınına nasıl müdahale edilmesi gerektiğini uygulamalı olarak gösterdik. Doğru teknikler öğretmeye çalıştık. Hangi yangında, hangi söndürme maddesinin kullanılması gerektiği hakkında bilgiler verdik. Muhakkak ve muhakkak kaçış planlarının uygulanması gerektiğini söyledik” dedi.

 

“Vatandaş için çok faydalı bir eğitim”

 

Emekli Evi üyelerinden İmam Hüseyin Aşkın, eğitimi ve tatbikatı değerlendirirken, “Emekli Evimizin güzel bir katkısı. Bugün burada yangına nasıl müdahale edileceğini dinledik. Bu vatandaş için çok faydalı bir eğitim. Bizleri aydınlattılar. En azından öğrendiğimiz bilgileri ailemize, çocuklarımıza öğretmiş oluruz. Güzel bir olay bu. Teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Emekli Evi üyelerinden Hüseyin Bozkurt ise “Mesela mutfakta bir yangın çıktığı zaman ben; yağ yandığını düşünelim; su dökerdim, bilmiyordum yani. Oysa suyla müdahalenin yangını daha fazla büyüteceğini ve suyun söndürmediğini gördük. Sağ olsun Mersin itfaiyesinden yetkili arkadaşlarımız geldi, gerekli bilgileri verdi” ifadelerini kullandı.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA