13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Amaç zeytincilik ve endüstriyel ormancılık”
   

İnsu’da orman arazisi kiralayan iş insanı, müteahhit Ali Güler, ormanı neden kiraladığını anlattı.

 
   

ABİDİN YAĞMUR

 

İş insanı Ali Güler, İnsu’da kiraladığı orman alanının zeytincilik ve endüstriyel ormancılık şartıyla orman idaresi tarafından, yasalar çerçevesinde kendisine tahsis edildiğini söyledi. Kiraladığı orman alanının Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sürekli denetlendiğini söyleyen Güler, imar ve rant endişeleri konusunda topu belediye meclislerine attı.

 

İş insanı Ali Güler, İnsu köyü sınırları içinde orman idaresinden kiraladığı orman arazisiyle ilgili bir açıklama yaptı. Alanın ağırlıklı olarak zeytin ağacı yetiştirilmek üzere kendisine şartlı tahsis edildiğini vurgulayan Güler, “Dikilen binlerce zeytin ağacı meyveye verme çağına geldi. Saha tamamen tahsis amacı doğrultusunda kullanılırken bunun dışında hiçbir amaç taşımadığı gibi buna imkan da yoktur” dedi.

Güler, İnsu köyü sınırlarındaki ormanlık alanların imara açılacağı endişelerini dile getiren meclis üyelerine de “Bir arazinin imara açılması, ya da ranta açılması ancak belediye meclislerinde ve belediye meclis üyelerinin onayı ile olmaktadır. Bu nedenle Meclis üyesinin bundan endişe duyması görev ve yetkileriyle çelişir. Bilsinler ki onların haberi ve onayı olmadan hiçbir yer ranta açılmaz” dedi.

Güler Grup Yönetim Kurulu üyesi, iş insanı Ali Güler, İnsu köyü sınırları içinde kalan orman alanını orman idaresinden kiralamasıyla ilgili gazetemizde çıkan haber üzerine değerlendirmelerde bulundu.

İnsu civarında ve başka yerlerde çok sayıda kişinin yasalar çerçevesinde orman alanı kiraladığını kaydeden Güler, kendisinin de zeytincilik yapmak şartıyla orman alanı kiraladığını dile getirdi. Güler açıklamasında şunları ifade etti:

Mersin yerel gazetelerinde Yenişehir Belediye Meclis üyesi Sayın Abdurrahman Yıldız’ın İnsu Köyünde ağaçlandırma amaçlı tahsis edilen arazilerin imara açılacağı endişeleri yer almaktadır. Müteahhitlik de yapan birinin tahsis alması neredeyse kınanmaktadır.

Orman İşletme Müdürlüğü bir alanı tahsis etme kararı alırsa, öncelik köy tüzel kişiliği ve köy de yaşayanlarındır. Köyden başvuru olmazsa dışarıya açılır. Başvuranların sayısı birden fazlaysa noter huzurunda kura çekilerek tahsis yapılır. Burada da süreç böyle çalışmıştır.

“ORMANDA TAHSİS ALAN ONLARCA KİŞİ VAR”

 

Mersin Orman İşletme Müdürlüğü İnsu Köyü sınırları içinde onlarca kişi ya da kuruma endüstriyel orman yapmak üzere tahsis yaptığı gibi bana da aynı amaçla tahsis yapılmıştır. 

Bir arazinin imara açılması, ya da ranta açılması ancak Belediye meclislerinde ve belediye meclis üyelerinin onayı ile olmaktadır. Bunun dışında herhangi birinin kendiliğinde arazinin vasfını değiştirmesi yasalarca yasaklanmıştır. Bu nedenle Meclis üyesinin bundan endişe duyması görev ve yetkileriyle çelişir. Bilsinler ki onların haberi ve onayı olmadan hiçbir yer ranta açılmaz.

 

“SAHANIN MÜLKİYETİ ORMANA AİTTİR”

 

Sahanın mülkiyeti Orman idaresine ait olup, sözleşme hükümlerini yerine getirmeyenlerin tahsisleri iptal edilmektedir. Tahsis alanı Orman İşletme görevlileri tarafından sürekli izlenmekte ve denetlenmektedir. Kaldı ki mülkiyeti bana ait olmayıp Orman İdaresine ait olan bir yeri nasıl ranta dönüştürebilirim?

Bu alan, ağırlıklı olarak zeytin ağacı yetiştirilmek üzere şartlı tahsis edilmiştir. Sahada yeni zeytin fidanı dikilmesi yanında, doğal bitki örtüsünden defne ağaçlarının korunup yayılması, delice, elma ve alıç ağaçlarının aşılanması ve tabanda aromatik bitkilerin yetiştirilmesi amaçlıdır.  

Dikilen binlerce zeytin ağacı meyveye verme çağına geldi. Yoldan dönüp baktığı ya da sahanın içine girildiğinde açıkça görecektir. Saha tamamen tahsis amacı doğrultusunda kullanılırken bunun dışında hiçbir amaç taşımadığı gibi buna imkan da yoktur.”

 

“HİÇBİR MESLEK MÜTEAHHİTLİKTEN DAHA TEMİZ DEĞİLDİR”

 

“Her meslekte işini ahlaki ölçüler içinde yapmayanlar vardır. Müteahhitler arasında da meslek etiğine uymadan iş yaparak alıcılarına ve topluma zarar verenler vardır. Onları kınamak ve tecrit etmek hepimizin görevidir.

Toptancı bakış doğru değildir. Ancak her meslekten insanlar başta kendi meslek mensupları olmak üzere etrafına baksınlar rafine temiz bir meslek var mı? Müteahhitlerden daha mı temizler? Hiç kimseye 5 lira emanet edilmezken müteahhitlerden ev alırken, ne ev, nede tapu alınmadan milyonlar teslim ediyorsunuz. Etrafınıza baksınlar para emanet edebileceğiniz kaç kişi var.

Bölgede onlarca kişiye aynı amaçlı tahsis edilirken müteahhitlik de yapan birine tahsis edilmesi nasıl yasaklanır. “Ormandan herkes tahsis alabilir, ancak müteahhit neden alır? Ona verilmemelidir”e getirilmektedir. Bu ülkenin haini müteahhit midir? Her kes önce kendine bakmalıdır.”

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA