13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Büyükşehir, Emekli Evi Üyelerini Aşırı Sıcağa Karşı Bilgilendirdi
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, Büyükşehir’in Merkez ve Tarsus Emekli Evi üyeleri için “Aşırı Sıcaklarda Alınması Gereken Önlemler” konulu bilgilendirme eğitimi gerçekleştirdi. Sıcak havanın şiddetini artırdığı bugünlerde yaş almış yurttaşların sağlığını düşünen Büyükşehir ekipleri, sıcak havadan korunmaları için beslenmeden giyime kadar birçok maddede emeklilere bilgi verdi. 60 üyenin katıldığı etkinlikte şeker ve tansiyon ölçümleri de yapıldı.

 
   

Büyükşehir, yaş almış yurttaşların sağlığını önemsiyor

 

Büyükşehir Belediyesi Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen etkinlikte, önceki yıllara göre artan hava sıcaklığından ileri yaş almış yurttaşların korunması için uygulanması gereken önlemler aktarıldı. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır yaptığı sunumda, bol sıvı tüketimi, ağır yiyeceklerden kaçınma, mineral yoğunluğu yüksek gıdalara yönelme, 10.00-14.00 saatleri arasında dışarıya çıkılmasından kaçınılması gibi konular üzerinde durdu.

 

Bakır, küresel ısınmanın sıcaklığı artırdığını ifade ederek, “Bu artışta en çok etkilenen gruplardan birisi de yaş almış bireyler. Onlar ne gibi önlemler alabilirler? Ya da başlarına sıcaklıkla ilgili herhangi bir sıkıntılı hastalık geldiğinde ne gibi tedbirler alabilirler? Bunları anlatmaya çalıştık. Sıcak havalarda alınması gereken önlemler eğitim konumuzdu” dedi. Sıcak hava nedeniyle kronik hastalıkları bulunan bireylerin bu hastalıkları nedeniyle beyinlerinde ya da diğer vücut organlarında hasar oluşabildiğini, bunun için yaş almış yurttaşları bilgilendirmek istediklerini vurgulayan Bakır, şunları söyledi:

 

“Bol bol sıvı tüketilmesi ve bu sıvının yüksek oranda su olması gerektiğinden bahsettik. Kafeinli ve alkol içerikli içeceklerin tüketilmemesinden bahsettik. Yaz dönemlerinde zaten canımızın çok istemediği kızarmış yiyecekleri tüketmek yerine meyve, sebze gibi vücut mineral dengesinin korunabileceği yiyecekler tüketmeye yönelttik. Sıcak havalarda saat 10.00 ile 14.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamalarını önerdik. Dışarıya çıkmaları gereken durumlarda da mutlaka şapka ve gözlük kullanımı önerdik. Şeker ve tansiyon ölçümü yaptık. Sıcaklıklar tabii ki de kişilerin tansiyon ve şekerini etkileyebiliyor.”

 
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA