13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mersin Büyükşehir’den Beyazsineğe Karşı Kapsamlı Mücadele
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında çoğalan ve canlılara asla zarar vermese de gün içerisinde vatandaşlara rahatsızlık veren beyazsinekle mücadele kapsamında yoğun bir çalışma yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, sineklerin yoğun olduğu kauçuk ağaçları başta olmak üzere parklar, yollar ve yürüme alanlarında 5 adet mist blower ve holderli 4 araçla ilaçlama çalışması sürdürüyor.

 
   

Kısa sürede beyazsinekten kurtulmak için çalışıyoruz”

 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde Saha Denetim Sorumlusu Ziraat Mühendisi Bülent Gül, bu sineklerin canlılara kesinlikle zarar vermediğini ancak havada uçuştuğu için insanlara rahatsızlık verdiğini vurguladı. Beyazsineğin bir süre sonra kendiliğinden ortadan kaybolacağına dikkat çeken Gül, yine de şehrin çeşitli noktalarında özellikle kauçuk ağaçları başta olmak üzere, yeşil alanlarda, çimenlerde, otlarda ve diğer ağaçlarda beyazsineğe karşı ilaçlama mücadelesi yürüttüklerini belirtti. Gül, şunları söyledi:

 

“Bu beyazsinek çok uzun sürmeyecektir. Zaten mevsimsel olarak çıkıp belirli bir dönemden sonra kaybolacaktır. Yalnız biz bu süreçte vatandaşlarımızın rahatsızlık yaşamaması adına mücadele yürütüyoruz. Çünkü insanın ağzına, gözüne haliyle giriyor, rahatsız ediyor. Bizler bunu ortadan kaldırmak için ilaçlama mücadelemize devam ediyoruz. Vatandaşlarımızı rahatsız etmeyecek şekilde ilaçlamamızı yapıp kısa sürede bu beyazsinekten kurtulmak için çalışıyoruz.”

 

İlaçlamaya sabah erken saatte başladıklarını söyleyen Gül, “Bu mist blower dediğimiz araçlarımızla vatandaşlarımız daha sokağa çıkmadan sabah saat 5.30 civarında ilaçlamaya başladık. Parklar, yollar, yürüme alanları boşken erken saatlerde ilaçlıyoruz. Sabah erken saatte, güneşin doğuşu ile beraber konakladığı yerden çıktığı için bunları daha rahat yakalamak ve daha rahat etkisiz hale getirmek için sabahın erken saatlerinde çalışmalarımıza başlıyoruz. Beyazsinek mücadelesinde çalışan 5 adet mist blower aracımız var. Onun dışında da bizim holderli dediğimiz el hortumuyla yapılan 4 tane yol aracımız var” diye konuştu.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA