13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Aile hekimleri Greve mecbur bırakıldık
   

Aile hekimleri, Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğine tepki amacıyla işbırakma eylemi yaptı. “Zulüm varsa biz yokuz”, “Ceza Yönetmeliğine hayır” diye slogan atan hekimler, “Ceza değil, hakkımızı istiyoruz” yazılı pankart açtı.

 
   

Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğine tepki göstermek amacıyla Mersin’deki aile hekimleri greve gitti.

Özgür Çocuk Parkı’nda eylem düzenleyen hekimler adına konuşma yapan Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Haydar Karakoyun, “Bugün, tüm dünyayı etkileyen tarihin gördüğü en büyük salgının, ülkemizin yaşadığı yangınların ve sel felaketlerinin, sosyal olayların olduğu bir dönemde, karşınızda olmaktan elbette biz de memnun değiliz. Mecbur kaldık, mecbur bırakıldık. Özellikle Covid-19 salgınının en çok etkilediği meslek grubu biz aile hekimleri oldu.

Her meslek grubunun kronik hastalıklara sahip üyeleri özel izinli olduğunda biz bu hastalıklara sahip olsak da çalıştık. Gene her meslek grubu esnetilmiş mesai yaparken de biz çalıştık. Üniversite hastaneleri, şehir hastaneleri, devlet hastaneleri poliklinik kapattığında da biz çalıştık. İlçe sağlık müdürlüğünün görevi olan filyasyonu da özellikli izlemler adı altında gene biz yaptık.

 

Bu arada okul çağı aşıları görevi de ilçe sağlık müdürlüğünden alınıp bize verildi. Covid-19 aşılarının uygulamasında da en öndeydik. Hastanelerde bu iş için özel birimler, özel alanlar oluşturulmasına rağmen biz uygun olmayan şartları uygun hale getirmeye çalışarak Covid-19 aşılarının yükünü de üstlendik” diye konuştu.

“BİR TEK MADDESİ LEHİMİZE DEĞİL”

 

Karakoyun, “Peki şimdi neden karşınıza çıktık, iş bıraktık? Bunca işimizin yanında, çocuklarımızla bile ilgilenecek zaman bulamazken bakanlık yeni bir yönetmelik çıkardı. Bu yönetmeliği hazırlarken sahadan, yani bizden ve bizi temsil eden AHEF’ten hiçbir görüş almadılar.

Bir gün bile poliklinik yapmadığı belli olan bürokratların çıkardığı bu yönetmelik her yönüyle ucube. Bununla birlikte bakanlık gene basın ve sosyal medya aracılığıyla bize ek kazançlar getirecek, özlük haklarımızı daha çok koruyacak bir yönetmelik çıkardıklarını bildirdiler. Okuma biliyoruz. Bir tek maddesi lehimize değildir. Hastalık Yönetim Paneli adı altında uygulanması mümkün olmayan yeni bir iş daha üzerimize yüklendi.

Belirli bir oranın üzerine çıkıldığında ek ücret alacağımız, eğer yapamazsak şu an aldığımız hakedişte yüzde on kesinti içeren bu uygulamayı yapmamız bilimsel olarak da mümkün değil. Ancak klonlama teknolojisi gelişir ve bizden bir tane daha yapılabilir ise aynı mesai saatleri içerisinde yapılabilir.

Basın ve sosyal medya aracılığıyla mesleğimize yönelik fikir beyan etmemiz yasaklandı. Aşı karşıtlarının sosyal medya aracılığıyla örgütlendiği dönemde halkımıza aşı, maske, mesafe temizlik hakkında bilgi vermemiz bile yasaklandı” dedi.

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA