13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Nefret söylemi bu kez bilbordlar üzerinden belediyeyi ve LGBTİ+’ları hedef aldı
   

Mersin Onur Haftası Düzenleme Komisyonu içinde yer alan Avukat Ezgi Özkan, belediyelerin, kentte ayrımcılığa uğramaksızın hizmete erişimin en temel aracı olduğuna dikkat çekti.

 
   

ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin’de geçtiğimiz yıllarda Onur Yürüyüşü yapılmış ve bu yürüyüşler İslamcı grupların saldırıları girişimlerine maruz kalmıştı. LGBTİ+ bireyler ve örgütlü oldukları dernekler bu yıl Onur Haftasını pandemi koşullarının da etkisiyle daha çok kapalı mekanlarda yaptı. “LGBTİ+’lar vardır” mesajı içeren afişler belediyenin billboard ve raket gibi açıkhava reklam mecralarında kullanıldı.

İslamcı gruplar ve basın bu kez o afişler üzerinden hem LGBTİ+ bireyleri hem de CHP’li belediyeyi hedef aldı. Avukat Ezgi Özkan, “Afişlerin içeriği, LGBTİ+’ların da hakları olduğuna, hizmetlere erişimde eşitlik talebinde bulunduğuna yönelikti. Buradan hareketle, hedef göstermenin nefret söylemi olduğunu, bunun da nefret suçuna zemin hazırladığını ortaya koymak gerek” diyor.

 

Mersin’de Onur Haftası’nı kutlamak, yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ+ bireyler ve örgütlü oldukları yapılar geçmişte bazen valilik engelleriyle bazen karşılaştı, bazen tehdit edildi.

2017 yılında Onur Yürüyüşünün yapılması fiziki saldırılar nedeniyle ertelenmiş, LGBTİ+ bireyler yürüyüşü karada yapamayınca bir tekmeye binip denizde bir süre tur atarak kutlama yapabilmişti.

2018 yılında Mersin Valiliği Onur Yürüyüşüne izin vermeyince LGBTİ+ bireyler Barış Meydanı’nda basın açıklaması yapmıştı.

2019 yılındaki Onur Haftası’nda yürüyüşe yine izin verilmemiş, bir dernek binasında toplanan LGBTİ+ bireyler, topluca yürüyüşe izin verilmeyince, kostümlerini giyinip tek tek ya da ikişerli, üçerli gruplar halinde Barış Meydanına kadar yürümüş ve Queer Tango etkinliği düzenlemişti.

2020 yılındaki 6. Mersin Onur Haftası da yine pandemin ve yasakların etkisiyle çoğunlukla kapalı mekanlarda yapılmak zorunda kalmıştı.

7. Mersin Onur Haftası programı da salgının ve yasakların kısıtlayıcılığından nasibi aldı. Yürüyüşe izin verilmediği için “Beşiktaş Meydanında çimlerde oturma” ve ertesi gün basın açıklaması gibi etkinlikler yapıldı.

Bununla beraber Mersin Onur Haftasında bu yıl, “varız, var olacağız” isyanının dile getirilmesi için açıkhava reklam mecraları kullanıldı.

BELEDİYE ŞİRKETİ BİLBOARDLARI ONUR HAFTASI KOMİSYONUNA AÇTI

 

Mersin’de şehrin dört bir yanına yayılmış yüzlerce billboard, raket ve otobüs durağı reklam alanı var ve bunlar Mersin Büyükşehir Belediyesinin şirketi İmar İnşaat A.Ş’nin sorumluluğunda.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentteki birçok reklam alanını LGBTİ+ derneklerinin afişlerine açtı. “Yaşlı, engelli, öğrenci, ebeveyn, mülteci, işçi. LGBTİ+’lar vardır”, “Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar”, “LGBTİ+’ların eğitim hakkı, çalışma hakkı, barınma hakkı, sağlık hakkı vardır” sloganlarının yer aldığı rengarenk afişler kentin dört bir yanına asıldı ve Mersinlilere mesaj ulaştırıldı.

 

AKİT GAZETESİNDEN HAKARET

 

CHP’li başkan Vahap Seçer, geçtiğimiz yıl da sosyal medya hesabından Onur Haftasını kutladığı için gerici çevrelerin linçine maruz kalmıştı. İslami basın ve bazı sosyal medya kullanıcıları bu kez da ilan reklam alanlarını LGBTİ+ derneklerine açtığı için Vahap Seçer’i hedef aldı.

Yeni Akit gazetesi, Mersin Belediyesinin reklam alanlarını LGBTİ+ derneklerine açmasını okurlarına “Şaka değil, gerçek! Bu fotoğraflar Mersin’de çekildi! CHP’li belediyeden sapkınlara tam destek” başlığıyla duyurdu.

Haberin içeriğinde ise “CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi, LGBİ sapkınlarının sözde onur aylarını kutladı. Şehrin dört bir yanına LGBTİ pankartları asıldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) toplumu ifsad etme çalışmaları devam ediyor!..  Toplulum aleyhine olan tüm oluşumları şartsız koşulsuz kabul eden ve Türkiye’de yaymaya çalışan CHP, bu doğrultuda LGBTİ sapkınlığına da destek çıkıyor.

Daha önce CHP’li bazı belediyelerin LGBTİ gruplarıyla yaptığı, “istihdam anlaşmalarının” ardından, işbirliği yeni bir boyut kazandı.

Müslüman Türkiye’de LGBTİ rezilliğine açıkça destek veren CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanına mide bulandıran afişler astı!..

Afişlerde, “Yaşlı, engelli, öğrenci, mülteci, ebeveyn, işçi LGBTİ+’lar vardır!” ve benzeri yazılar yer aldı. Ayrıca her afişte yer alan, “2-8 Ağustos 7. Mersin Onur Haftası” ifadesi de dikkatlerden kaçmadı” ifadelerine yer verildi.

 

BELEDİYE: REKLAMLAR YASAL MEVZUATA UYGUN

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akit gazetesinin bu ifadeleri hakkında yorum yapmak istemedi.

Belediye şirketi ise “Asılan afiş ve reklamların tamamı yasal mevzuata uygundur. Herhangi bir sorun bulunmamaktadır” yanıtını verdi.

 

ÖZKAN: BELEDİYELER, İDEOLOJİK AÇIDAN SIKIŞTIRILMAKTAN KAÇINABİLİYOR

 

7. Mersin Onur Haftası Düzenleme Komisyonu içinde yer alan Avukat Ezgi Özkan, belediyelerin, kentte ayrımcılığa uğramaksızın hizmete erişimin en temel aracı olduğuna dikkat çekti.

Özkan, “Bu yıl Komisyonun bazı belediyelerle yaptığı görüşmelerde şunu gördük ki temelde mekan kullanımı, materyal desteği gibi olanak sunmakla ilgili bir çekince yok; ancak Valilik tarafından herhangi bir yasak kararı verilmesi olasılığında belediyeler, özellikle ideolojik açıdan sıkıştırılmaktan kaçınabiliyor.

Siyasi iklimin getirdiği dezavantajlardan biri bu ne yazık ki” dedi.

 

“NEFRET SÖYLEMİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

 

Özkan, belediyenin billboard ve afiş desteği vermesiyle ilgili tepkileri ise şöyle yorumladı:

Geçtiğimiz günlerde, Yeni Akit öncülüğünde gerici ana-akım ve sosyal medya, Mersin’in bazı noktalarındaki bilboardlara asılan afişlerle ilgili LGBTİ+’lar, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve CHP’yi hedef gösterdi.

Afişlerin içeriği, LGBTİ+’ların da hakları olduğuna, hizmetlere erişimde eşitlik talebinde bulunduğuna yönelikti. Buradan hareketle, hedef göstermenin nefret söylemi olduğunu, bunun da nefret suçuna zemin hazırladığını ortaya koymak gerek.

Yaşam hakkına müdahaleye varan tehlikeli bir zihniyetle karşı karşıyayız. Geçmişte de 3. Mersin Onur Haftası programı duyurusundan itibaren ana akım ve sosyal medyada nefret söylemi yayımlanmış, Mersin Onur Haftası Komisyonu olarak tehdit ve hakaret içeren paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk.

LGBTİ+ Hareketi için önemli bir kazanım da olmuş; ilk nefret söylemi davasının açılması sağlanmıştı. Her ne kadar yargılama sonucunda ilk ve ikinci derece mahkemeleri tarafından sorumlu hakkında beraat kararı verilmişse de Yargı Reformu sonrasında temyiz hakkı elde edilmiş olup dava, şu an temyiz aşamasındadır. Yargıtay’ın nefret söyleminin basın özgürlüğü kapsamında düşünülemeyeceği, hakkın kötüye kullanımı olduğu yönünde karar vermesini bekliyor, en son Yeni Akit Gazetesinin de ısrarla hedef gösterdiği LGBTİ+’ların haklarının insan hakları olduğunu hatırlatıyoruz.”

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA