13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Eşinin üzerine kaynar su döktüğü Rukiye A.: Ölmek istemiyorum
   

Konya’da kendisi ve bir buçuk yaşındaki çocuğu kocası tarafından sıcak su ile yakılan Rukiye A., kocasının 3 yıl 9 ay ceza almasına tepki göstererek, “Ben orada ölebilirdim. Acılarım ağrılarım geçmeden o birkaç aya belki de dışarıda olacak. Belki de yarım bıraktığını devam ettirecek ve beni öldürecek. Ben kızımın annesiz kalmasından korkuyorum. Benim kızım annesiz büyüsün istemiyorum. Ölmek istemiyorum. Kızım için hayatta kalmak istiyorum, hak ettiği cezayı almasını istiyorum” dedi.

 
   

Olay, 9 Ocak’ta merkez Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Rukiye A. (23) 6 yıldır evli olduğu eşini kahvaltı yapmak için uyandırması üzerine tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Ali A. (28) eşinin arkasından gelerek sırtına sıcak su döktü. Sıçrayan sıcak su kızlarının ayağına da sıçrayarak yandı.

Komşularından yardım isteyerek hastaneye kaldırılan Rukiye A. tedavi altına alındı. Olayın ardından Rukiye A.'nın şikayetçi olması üzerine Ali A. gözaltına alındı ardından serbest bırakıldı. Yapılan itiraz üzerine tekrar gözaltına alınan Ali A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Savcılık tarafından sıcak suyun ‘silah’ olarak değerlendirilmesi üzerine eşini yaraladığı gerekçesiyle Ali A.’nın 1 yıldan 4,5 yıla kadar, kızını yaraladığı için de 4 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması istendi. Geçtiğimiz hafta yapılan duruşmada mahkeme Ali A.'yı ‘Silahla canavarca hisle eşe karşı kasten yaralama’ suçundan 4,5 yıl hapis cezasına çarptırdı ardından iyi hal indirimi vererek 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Ali A.’ya kızına karşı ‘taksirle yaralama’ suçundan ise bin 500 lira ceza verdi.

“EVDEN ÇIKMAMA ASLA İZİN VERMEDİ”

Mahkemenin ardından karara tepki gösteren Rukiye A., şu ifadeleri kullandı:

“ÖLMEK İSTEMİYORUM”

Dava sürecinde de Ali A.'nın birbirinden farklı ifadeler verdiğini anlatan Rukiye A., sözlerini şöyle sürdürdü:


* Güvende değiliz korkuyoruz, sokağa çıkamıyoruz sokağa çıktığımızda arkamızdan birisi mi gelecek takip mi ediyorlar zarar verecekler diye korkuyorum, sürekli korkarak yaşıyorum. Benim daha izlerim ve acılarım geçmedi, tedavilerim hala devam ediyor. Ben bu sıcak havalarda hala ensemi ve sırtımı kapatmak zorundayım güneş görmemesi için.* Başka muhabbetlere girdi. Ben böyle bir karar olacağını kesinlikle beklemiyordum, çok daha iyi bir karar bekliyordum. Kendime ait çocuğumla birlikte huzurlu bir yuva kurmaya çalışıyorum ben. Şu an bu karardan sonra benim düzenim tamamen altüst oldu. Tekrardan evimi taşımaya başladım. Şu an evimi taşımakla uğraşıyorum.

* Ben orada ölebilirdim. Acılarım ağrılarım geçmeden o birkaç aya belki de dışarıda olacak. Belki de yarım bıraktığını devam ettirecek ve beni öldürecek. Ben kızımın annesiz kalmasından korkuyorum. Benim kızım annesiz büyüsün istemiyorum. Ölmek istemiyorum. Kızım için hayatta kalmak istiyorum, hak ettiği cezayı almasını istiyorum. 

* Sonra biz kahvaltı yaparken geldi arkamdan sıcak su döktü ve hakaretlerde bulundu. Sonra elimden telefonumu aldı beni banyoya sürükledi. Evden çıkmama asla izin vermedi. Ambulans, polisleri ve ailemi aramak istedim ama hiçbir şekilde izin vermedi. Daha sonra ikinci denemede komşuma sığındım. Sonra ambulans beklemeden kızını da sormadan kapıyı kilitleyip bırakıp gitti.* Olay, 9 Ocak'ta sabah eşimi kahvaltıya uyandırdığımda yaşandı. Geceden uykusuz olduğunu ve uyumak istediğini söyledi. Ben de uykusuz olduğumu söyledim. Aile kahvaltısı yapalım istedim sonra da uyumak istediğini söyleyince tamam dedim. Sonra çocuğumla birlikte kahvaltı yapıyorduk yer sofrasında. Yer sofrasını hazırlamamı o istemişti zaten.

 

 

 

kaynak:sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA