13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz
   

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden tek taraflı olarak ayrılması kararının geri alınması çağrısında bulundu. Açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi insan hakları sözleşmesidir” denildi.

 
   

İstanbul Sözleşmesi adıyla bilinen “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nin, 19 Mart 2021 tarihinde sabaha karşı yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlükten çıkacağının açıklanması sebebiyle, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi basın açıklaması yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Anayasaya aykırı olan bu işlemi kaldırmaya davet etti. Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şirin Güner konuşmasında, “İstanbul Sözleşmesi’nden ve kazanımlarından vazgeçmeyeceğiz. Kadının insan hakları kazanımlarından geriye gidişe neden olacak her türlü düzenlemenin karşısındayız” dedi.

Mersin Barosu yönetim kurulu, merkez üyesi avukatlar ile çok sayıda avukatın katılımıyla Mersin Adliyesi Baro Odasında yapılan basın açıklamasında İstanbul Sözleşmesi’nin önemine dikkat çeken Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şirin Güner şunları söyledi:

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye  yönelik Cumhurbaşkanı kararının  Anayasamıza, kanunlarımıza ve uluslararası mevzuatlara aykırı olmasına rağmen; Türkiye Barolar Birliği, barolarımız, dernekler, siyasi partiler tarafından Danıştay 10.Dairesinde açılan iptal davalarında yürütmeyi durdurma talebinin reddi nedeniyle, 01.07.2021 tarihinde ülkemiz sözleşmeye taraf olma sıfatını kaybetmiştir”

 

 

“İstanbul Sözleşmesi kadına yönelik şiddeti; ayrımcılığın ve eşitsizliğin bir sonucu olarak gören, kadına, çocuğa yönelik şiddeti engellemek için taraf devletlere, kadına yönelik her türlü şiddetin, ev içi şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması, suçların kovuşturulması, suçluların cezalandırılması, kadına karşı şiddetle mücadele alanında bütüncül, eş güdümlü, etkili işbirliği içeren politikaların hayata geçirilmesi görevlerini yükleyen bir insan hakları sözleşmesidir”.

 “Kadının insan haklarının ihlaline yol açan şiddeti önlemek için öncelikle devletlere kadın-erkek eşitliğini sağlama, ayrımcılığı önleme yükümlülüğü getiren sözleşme kadınlar için çok önemlidir. Uzun yıllar sürdürülen mücadeleler sonucunda hazırlanan İstanbul Sözleşmesi’nden ve bu sözleşme doğrultusunda düzenlenen kazanımlardan asla vazgeçmeyeceğiz. Danıştay’ın Anayasamıza açıkça aykırı olan bu işlemi iptal edeceğine inancımız tamdır.”

 

İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi belirterek, Sayın Cumhurbaşkanını  Anayasaya aykırı olan bu işlemi kaldırmaya davet ediyoruz. Kadının insan hakları kazanımlarından geriye gidişe neden olacak her türlü düzenlemenin karşısındayız. Türkiye’nin her yerinde barolar ve baroların kadın hakları merkezleri olarak; kadın haklarının korunması, geliştirilmesi ve İstanbul Sözleşmesi’nde imzanın çekilmesi işleminin geri alınması için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşıyoruz.”

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA