13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Olgu Erol Karaaslan yazdı: Çocuk eline kalemi almış…
   

“…Bu kara cehalete geçit verenler uyanmadıkça, bu vahşete kanunlarıyla, kurumlarıyla destek verenler, bunlara destek verenleri başımıza getirenler ve tutanlar bu çocukların acılarını anlayana ve gerekeni yapana kadar hiçbir kelime, eylem yetmez…”

 
   

OLGU EROL KARAASLAN

 

Çocuk eline kalemi almış, ucunda kömürden kapkara bir dünya varmış.

Bu ülkede kadın olmak, çocuk olmak hüzünlü, korkulu bir o kadar acımasız.

 

Umutsuz.

Tekinsiz.

Ülke çocuk istismarı haberleriyle sarsılıyor. Sarsılan sadece biz miyiz?

Biz kimiz?

Hayatı kolay olmayanlar, onurlu ve temiz yaşamaya çalışanlar, başkasının acısını kendi acısı, derdini kendi derdi bilip çabalayanlar, emek hırsızlarına karşı emeğiyle var olanlar, duygularını yatırıma dönüştürenlere karşı duygularıyla yaşayanlar. Aynı yerden vurulup aynı yerden kanayanlar. Kaybettiğimiz kadınları, yaralı çocukları unutmayanlar. Masumiyete ve inceliğe içinde yer bırakanlar. Direnenler yani. Yapılan tüm kötülüklere hafızası ile direnenler.

Yetmez…

Acı nesiller coğrafyasında yaşamak böyle bir şey. Bir ceza belki. Bir çocuğun bir gülüşü için sadece direnmek yetmez.

Cehaletin karanlığına karşı söylemler yetmez.

Mücadeleler yetmez.

Konuşmalar yetmez.

Uğradığı istismarı resmeden çocuğa özürler, yalvarmalar, ahlar, kınamalar yetmez.

Bakıyorum çizdikleri resme, bakıyorum tekrar tekrar. Orada onlar için, burada benim için duruyor dünya.

Anlıyorum ki ağlamalar, feryatlar yetmez.

Bu kara cehalete geçit verenler uyanmadıkça, bu vahşete kanunlarıyla, kurumlarıyla destek verenler, bunlara destek verenleri başımıza getirenler ve tutanlar bu çocukların acılarını anlayana ve gerekeni yapana kadar hiçbir kelime, eylem yetmez.

Kara bir coğrafyada kara bir tarihte daha fazla karalaşmadan ayağa kalkmadıkça, siz, biz bu çocukların yıkık dökük hayatından bu ülkenin çaldığı ne varsa geri vermedikçe hiçbir tedavi, hiçbir zenginlik, hiçbir umut bu kör kuyudan onları çıkarmaya yetmez.

Karşımızda ağır aksak duran, topallayan, kafası, ruhu, bedeni allak bullak olan bu çocukların gözlerindeki bin bir renkteki hüznü silmeye paralarınız, ganimetleriniz, mitinglerde bayrak sallamanız, en ön saflarda slogan atmanız yetmez…

Bu ülkenin anayasasında “sosyal devlet” yazıyor ve yine bu ülkede her gün küçücük çocuklar yargılanıyor, istismara uğruyor, acıdan ve yokluktan ölüyor.

Nedir bundan daha fazla seni ayağa kaldıracak olan?

Söyle.

Çocuk eline kalemi almış, ucunda kömürden kapkara bir dünya varmış.

 

Onu kör kuyulardan çıkarmak senin elinde…

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA