13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Zabıta ekipleri YKS’ye yetişmeye çalışan öğrencilerin imdadına koştu
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ekipleri, YKS’ye yetişmeye çalışan öğrencilerin yardımına koştu. Belirli bölgelerde teyakkuzda bekleyen ekipler, geç kalan öğrencileri sınava yetiştirdi. Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri ise sınava giren çocuklarını heyecanla bekleyen ailelere su ve güneşten korunmaları için şapka dağıttı.

 
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm yıl boyunca Yüksek Öğretim Sınavına (YKS) hazırlanan öğrencileri sınav günü de yalnız bırakmadı. Büyükşehir ekipleri, öğrencilerin yoğun olarak toplu taşıma araçlarına bineceği bölgelerde teyakkuzda bekleyerek onları sınava yetiştirdi. Ayrıca ekipler, sınav süresi olan 135 dakika boyunca çocuklarını heyecanla ve umutla bekleyen ailelere de su ve güneşten etkilenmemeleri için şapka dağıttı.

Ekipler, öğrencileri umutlarına yetiştirdi
Büyükşehir Belediyesi, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, öğrenim yardımları, 1 liraya sabitlenen belediye otobüsü ücreti, öğrenciler için düzenlenen sosyal etkinlikler ve daha birçok projeyle sınav öncesinden üniversite dönemine kadar birçok aşamada gençleri yalnız bırakmıyor.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi bünyesinde görev yapan ekipler, öğrencilerin eğitim hayatlarına devam edecekleri üniversiteyi belirleyecek olan YKS’nin ilk gününde toplu taşımanın yoğun kullanıldığı noktalarda hazırda bekledi. Ekipler, sınava yetişemeye çalışan öğrencileri sınava girecekleri okulların kapısına kadar bıraktı.

“Anında okullara yetiştiriyoruz”
Zabıta komiseri Ali Akkuş, belirli yerlerde konumlanan ekiplerin yanı sıra gezici ekiplerin de sınava geç kalan öğrencileri yetiştirmek için görev aldığını ifade ederek, “Geç kalan öğrencileri okula yetiştirmek için belirli yerlerde zabıta ekiplerimiz var. Anında okullara yetiştiriyoruz. Gezen ekiplerimiz de var” dedi.

Umutla bekleyen aileler de unutulmadı
Bugün başlayan ve yarın da iki oturumla devam edecek olan YKS için 2 milyonun üzerinde başvuru gerçekleşti. Sınava hazırlama süreci pandemi dönemine denk gelen öğrenciler hem sınavın stresi hem de kısıtlamalarla yıl boyunca motivasyonlarını düşürmeden hazırlanmaya devam etti. YKS’den kısa süre önce öğrencilerin moral bulması için etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, sınav günü aileleri de yalnız bırakmadı. Sınav giriş yerlerinde çocuklarını bekleyen ailelere Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri su ve şapka dağıttı.

“Emeği geçen herkese teşekkür ederiz”
Sınava giren kızını okul bahçesinde bekleyen Yıldız Tanırlı, Mersin Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden çok memnun olduğunu ifade ederek, “Sosyal medyadan da takip ediyorum. Ellerine sağlık hepsinin, emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

“Çok ince düşünülmüş bir hareket”
YSK’nin gerçekleştirildiği okulun bahçesinde kardeşini bekleyen 21 yaşındaki Beste Buğur da “Çok güzel bir uygulama. Güneş altında bekleyen insanlar var. Susuz kalan insanlar var. Onlar için çok ince düşünülmüş bir hareket” diye konuştu.
Betül Halisçelik ise daha önce oğlunun da sınava girdiğini ve böyle bir uygulamayla karşılaşmadıklarını söyleyerek, hem su ve şapka dağıtımı hem de Mersin’e kattıkları için Başkan Vahap Seçer’e teşekkürünü iletti.

 

 

 

kaynak:iha

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA