13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Refah Şehitleri Anıldı
   

Refah Şehitleri, şehadetlerinin 80’inci yılında Atatürk Parkı içerisinde bulunan Refah Şehitleri Anıtı’nda düzenlenen törenle anıldı.

 
   

İngiltere’de yapımı tamamlanan 4 denizaltıyı teslim almak üzere görevlendirilen ve havacılık eğitimi görecek olan askeri personeli taşıyan, yola çıktığı 24 Haziran 1941 tarihinde meçhul bir denizaltı tarafından torpillenerek batırılan Refah Şilebinde şehit olan 15 deniz subayı, 16 hava subayı, 48 deniz astsubayı, 63 deniz eri ve 25 şilep personeli olmak üzere toplam 167 vatan evladı anıldı.

Törene Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Refah Şehitleri Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Deniz Binbaşı Suat Gökçer Gökmen tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ın Refah Şilebi Şehitleri mesajı okundu.

Törende Refah Şehitlik Defteri’ni imzalayan Vali Ali İhsan Su, aradan geçen 80 yıla rağmen şehitlerimize hissettiğimiz gurur ve minnet duygularımızın her geçen gün katlanarak arttığını kaydetti. Vali Su, “Sahip olunan kıt kaynaklara rağmen yaptırılan denizaltı ve muhripleri teslim almak ve pilot olarak yetiştirilmek üzere çıktığınız yolda yaşanan elim olay neticesinde her biriniz bu ülkenin birer kahramanı olarak şanlı tarihimizdeki ebedi yerlerinizi aldınız.

Üzülerek yad ettiğimiz olayın yıldönümünde; o günden bu güne savunma sanayisinde büyük gelişim göstererek, milli kaynaklarla ve vatan evlatlarımızın emekleri ile kendi fabrika ve tersanelerimizde insansız hava araçları, helikopterler, gemiler, korvetler ve füzeler üreterek sizleri daha da onurlandırmanın gururunu yaşıyoruz. Gelinen seviyeyi hiçbir zaman yeterli görmediğimizi, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yılında savunma sanayisinde dışa bağımlılığımızı en alt seviyeye indirmeyi hedeflediğimizi bilerek ebedi istirahatgahınızda rahat uyuyunuz.” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında Vali Su; “Devletimizin yükselişini ve Milletimizin kardeşliğini hedef alan düşmanlarımız, geçmişte olduğu gibi günümüzde de bu hain amaçlarına ulaşmak için her yolu denemektedirler. Bu şer odakları bilmelidir ki; sizlerden aldığımız güç ve ilhamla, bu vatan topraklarında Millet olarak birlik ve kardeşlik içerisinde olmaya devam ederek onların bu emellerine ulaşmalarına asla izin vermeyeceğiz. Cennet Vatanımız uğruna yaptığınız fedakarlıklar asla unutulmayacak ve manevi şahsiyetleriniz milletimizin yüreklerinde sonsuza dek yaşamaya devam edecektir. Bu vesile ile geçmişten günümüze tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Aziz şehitlerimiz ruhunuz şad olsun.” dedi.

Törende daha sonra Vali Ali İhsan Su ve beraberindekiler tarafından askeri bot ile denize açılıp şehitlerin anısına denize anı çelengi bırakıldı. 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA