13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Salya, Av. Şerife Arıcı Yıldız yazdı
   

Türkiye son günlerde iki şokun etkisinde. Sedat Peker videoları AKP iktidarının karanlık ve kirli ilişkilerini, devletin ve hükümetin yasa dışı menfaat sarmalını ortaya dökerek gündem oluştururken, Marmara denizindeki salya ( müsilaj) da, ülkedeki kirliliğin biyolojik bir tezahürünün korkutucu zirvesini göz önüne serdi.

 
   

Peş peşe gelen bu biri sosyolojik ve siyasi, diğeri biyolojik patlama bir tesadüf değil.
Ülkeyi ve devleti fütursuzca kirleten ve tüketen bir yönetim anlayışının kaçınılmaz sonucu.
Gelin bu iki olay arasındaki benzerliği irdeleyelim.

Son yıllarda giderek artan bir şekilde kıyılarımızda görülen ve halk arasında deniz salyası veya müsilaj olarak adlandırılan görüntülerin ortaya çıkış nedeni; tek hücreli mikroorganizmalar olan alglerin ortamdaki karbon, azot ve fosfor gibi inorganik maddeleri besin maddesi olarak kullanarak aşırı üremesi ve koloniler oluşturmasıdır.

Peki algler neden aşırı miktarda çoğalırlar? Bunun başlıca sebebi kirliliktir. Kirliliğin kaynağı ise; içinde bol miktarda besin elementi olan azot, fosfor taşıyan evsel atık sular ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan gübrelerdir. Bizim kirlilik olarak adlandırdığımız maddeler, bu tek hücreli canlılar için besin kaynağıdır. Ortamda besin bol olunca da algler aşırı miktarda çoğalırlar ve türlerine göre de suları yeşile, kahverengine, beyaza veya pembemsi renge boyarlar ve ortamdaki oksijeni tüketerek biyolojik çeşitliliğin azalmasına veya tamamen yok olmasına sebep olurlar.

Özet olarak; bazen yanlış olarak ifade edildiği gibi bu bir doğal olay değil, insan kaynaklı bir çevre sorunudur.

Bu fizyolojik olay, şu anda devlet içinde çöreklenen taikattan mafyaya men faat örgütlerinin devleti ele geçiren iktidarın aşırı kirlenmişliğinin bir sonucu olan Sedat Peker’ in ifşa ettiği siyaset ve Yönetim yapısı ile birebir benzemiyor mu?

İktidarın içerisindeki sadece devletten yemeye odaklı örgütlerle gayrı meşru ilişkileri, rant yaratmaya, dağıtmaya yönelik, hukuk, ahlak vicdan barındırmayan tasarrufları ve bu tasarruflardan beslenen menfaat örgütlerinin büyüyerek, siyaseti, ekonomiyi ve son olarak devleti tıkaması çürütmesi siyasi bir müsilaj değil se ne?

AKP ülkeyi ” yönetirken” bırakın geleceği, yarını umursamayan sorumsuzluk içerisinde ülkeyi ve devleti kirletmek sözcüğü az kalır lağıma dönüştürdü.
Bu kirlilik suç örgütlerini, mafya yı, tarikatların besleyip büyütürken, devleti çökertti.
Sonunda lağım patladı ve Sedat Peker olayı ve Marmaradaki müsilaj AKP iktidarının eş zamanlı salyasıdır.

 

Türkiye bu kirliliği daha fazla taşıyamıyor.
Her ne kadar inkar etmeye çalışsa da iktidarın kendisi bile.

AKP bu kirliliğin içine o kadar batmış ki, ondan bu Durumdan kurtuluş adına bir adım beklemek mümkün değil. Tersine yine hukuk ve yargı sistemi ile oynayarak adalet önüne çıkmaktan kurtulmaya çalışıyor.

Ne yaparsa yapsın nafile.
Artık ne kadar çamurlaşsa da bu ülkenin midesi, AKP ve yarattığı kirliliği kaldırmıyor.
Marmaradaki müsilaj ve Sedat Peker videoları kusma öncesi salyadır.

Türkiye yaklaşan seçimlerde midesini temizleyecek ve sağlıklı, yaşananabilir bir ülke, demokrat hukuk devletini kurmak için yeni bir başlangıç yapacak…

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA