13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Gezi 8 yaşında: “Karanlık gider, Gezi kalır!”
   

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Gezi direnişinin 8. Yılında Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndaydı. Platform bileşenleri, Gezi’de hayatını kaydedenleri andı, “Karanlık gider, Gezi kalır” sloganı attı.

 
   

ABİDİN YAĞMUR

Gezi direnişinin 8. Yılı dolayısıyla yapılan etkinlik Gezi şehitleri Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gedik, Ethem Sarısülük, Berkin Elvan ve Mehmet İstif’in adlarının tek tek okunması ve saygı duruşuyla başladı.

Etkinlikte “Gezi’de direnen gençlere bin selam”, “Karanlık gider Gezi kalır”, “Diren, isyan et, özgürleş” şeklinde sloganlar atıldı.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına  Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy tarafından okunan bildiri de şu ifadeler yer aldı:

 

“Gezi Direnişi, hepimize öyle bir ruh üfledi ki; her yerimizden enerji ve yaratıcılık fışkırdı! Tüm dünyaya örnek olan bu barışçı ve yaratıcı direniş öylesine akıl almaz ve amansız şiddetle bastırılmaya çalışıldı ki; 36 canımız gözlerini yitirdi, binlercesi yaralandı, onlarca canımızı sonsuzluğa uğurladık.

Gezi barışçıl ve hoşgörü eylemi olmasına rağmen verilen emirleri yerine getirerek onlarca insanımızı katledenler; emir verenler tarafından kollandı, korundu. Yeterli araştırma ve soruşturma yapılmayarak katillerin yargılanması engellendi. Katiller cezasız kaldı.

Onlar bize Gezi’yi emanet ettiler. Geziden ‘umut’ doğdu, ‘dayanışma’ doğdu, ‘bir arada yaşam arzusu’ doğdu, ‘kardeşlik’ doğdu, ‘paylaşmak’ doğdu… Aynı zamanda kararlılık doğdu; irade doğdu ve en önemlisi sevgi doğdu… Gezide doğan bütün bu güzelliklere gözümüz gibi bakacağız, büyüteceğiz.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak çocuklarımızın hatıralarına ve taleplerine sahip çıkmak için ellerimizde çiçekler, yüreklerimizde taşıdığımız barış ve kardeşlik duygularıyla bugün burada toplandık.

Buradan, bütün Türkiye’ye sesleniyoruz:

Bulunduğunuz her yerde;Bir slogan söyleyin, Bir döviz yazıp resmini çekin, paylaşın;Bir ağaca çaput bağlayın; Parklara çıkın, forum yapın, sohbet edin, şarkılarımızı söyleyin.

Çünkü biliyoruz ve eminiz ki…Gezi bulunduğumuz her yerde…

Çünkü biliyoruz ve eminiz ki…

Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gedik, Ethem Sarısülük, Berkin Elvan ve Mehmet İstif hala bize bakıyor…

Çünkü biliyoruz ve eminiz ki…Güneş yüzlü çocukların son nefesiyle yıkanmış, İnsan selinden kalan kumdur Gezi.

Çünkü biliyoruz ve eminiz ki…Karanlık Gider, Gezi Kalır!”

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA