13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mersin Merkezli 14 Farklı İlde Kurdukları Fason Şirketlerle Milyonlarca Liralık Vurgun Yapan Çete Çökertildi
   

Akıl almaz dolandırıcılık olayını aydınlatan KOM ekipleri 110 şüpheliden 79’unu yakaladı. Aralarında kamu çalışanları ve banka personellerinin de olduğu şüphelilerden 27’sinin serbest bırakıldığı, 52’sinin ise Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edileceği bildirildi.

 
   

Alınan bilgilere göre Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada Fason (resmiyette kurulu bulunan ancak faaliyet göstermeyen işyeri) şirket kurdukları, bu şirketlerle alakası olmayan şahısları para karşılığında SGK’lı çalışan gösterdikleri tespit edilen çok sayıda şüpheli yakalandı. Yapılan incelemelerde fiili çalışması olmadan SGK’lı gösterilen şahıslara İŞKUR üzerinden pandemi döneminde verilen İşsizlik ödemesi adı altında her ay 1.168 TL para yardımı aldırdıkları, aynı şekilde şahısları İş Başı Eğitim programına dahil ederek, İŞKUR tarafından şahıslara aylık ödenen 600 TL İş Başı Eğitim ödemelerini aldırdıkları tespit edilen şüphelilerin, kurmuş oldukları fason şirketler üzerinden naylon fatura düzenleyerek, gelir giderlerini kanuna uygun göstermeye çalışarak 213 Vergi Usul Kanuna Muhalefet suçunu işledikleri de ortaya çıktı.
 
Çalışmalarını derinleştiren ekipler, şüpheliler tarafından fiili çalışması olmadan SGK’lı gösterdikleri şahıslara usulsüz (bireysel kredi kartı, ticari kredi kartı, avans kredi, bireysel kredi) kullandırdıkları ve bu kredi kullandırma karşılığında kredi kullanan şahıslardan %10-20 arası komisyon aldıkları da belirlendi.Aralarında kamu personelleri ve banka çalışanlarının da bulunduğu zanlıların, organize şekilde hareket ederek kurmuş oldukları fason şirketler üzerinden; Vergi Dairesi Başkanlığını 2.696.398,62 TL, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığını 16.307.721,70 TL, İŞKUR Müdürlüğünü 1.609.053,07 TL ve SGK bildiriminde bulundukları şahıslar aracılığı ile  1.609.053,07 TL olmak üzere 2020 yılında kamu kurum ve kuruluşlarını toplam 21.664.223,31 TL zarara uğrattıkları tespit edildi. Ayrıca geçmiş yıllar zararları ile birlikte devleti uğratılan tahmini zararın 150.000.000 TL olduğu da ifade edildi.
 
Soruşturma kapsamında 16 hedef şüpheli ve hedef şüpheliler ile birlikte hareket ettiği değerlendirilen 110 şüpheliden 79’u yakalandı. Şüphelilerden 27’sinin serbest bırakıldığı, 52’sinin ise Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edileceği, diğer zanlıları ise yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından paylaşılan yazılı açıklamada; ‘’Polis Teşkilatı halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız sürekli devam edecektir’’ ifadeleri kullanıldı.

 

 

kaynak:mersin haber

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA