23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU  22:30  AKDENİZ BELEDİYESİ GELECEK 5 YILIN ROTASINI BELİRLİYOR  22:28  TALAT DINÇER, “ÜLKEMIZ GENELINDE TOPLAM KAÇ TANE ENGELLI VATANDAŞıMıZ IŞSIZDIR?”  13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU 

Kadınlardan Akdeniz Belediyesi’ne çağrı: Özür dileyin
   

Mersin Kadın Platformu bileşenleri, Akdeniz Belediyesi’nin, 3 kadın çalışanı 8 Mart’a katıldıkları gerekçesiyle işten attığını ileri sürdü ve AKP’li Başkan Mustafa Gültak’ı özür dilemeye, kadınları işe iade etmeye çağırdı.

 
   

İstanbul Sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedilmesi girişimlerine karşı Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda nöbet eylemi başlatan Mersin Kadın Platformu, bu hafta Akdeniz Belediyesi’nde önce mobbinge uğrayan, sonra işten atılan 3 kadın için dayanışma sergiledi.

Platform adına açıklama yapan Zeynep Benli,  “Bir gece yarısı Cumhurbaşkanı kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin üzerinden 1 ay geçti. 1 aydır önümüze dikilen polis barikatlarına, pandemi bahanesi ile kesilen para cezalarına, baskılara, tehditlere |rağmen tüm direncimizle sokaktayız. İstanbul Sözleşmesi’ni, yaşamlarımızı savunmak için başlattığımız nöbetimizin 4. Haftasında cüretini İstanbul Sözleşmesi’ni feshederek kadınların, LGBTİ+ların yaşamına kasteden tek adam iktidarından alan Akdeniz Belediyesi’nin kod29la işine son verdiği kadın arkadaşlarımızla bir aradayız. İşten çıkarmalara, mobbinge, KOD29’a susmuyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 Mart’tan 3 gün sonra, feminist gece yürüyüşüne katılan Akdeniz Belediyesi çalışanı 3 kadının yerlerinin aniden değiştirildiğini ve sürgün edildiklerini öğrendiklerini kaydeden Benli, “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen “Evde Bakım ve Temizlik” projesinde temizlik görevlisi olarak çalışan Berivan Akın, çocuk ve gelişim uzmanı Fatma Kılıç ve peyzaj teknikeri Şükran Tamir, 8 Marttan 3 gün sonra gerekçesiz ve aniden görev tanımları değiştirilerek  temizlik kısmına sokakları süpürme görevine gönderilmiştir.  Sonradan edindiğimiz bilgiye göre yine Akdeniz Belediyesi’nde çalışan Şehriban Kuran da görev tanımı dışında yer değişikliği ve mobbinge maruz bırakılmıştır. Arkadaşlarımız dilekçe ile buna itiraz ettiklerinde ise Akdeniz Belediyesi Personel A.Ş. müdürü ve Çevre Koruma ve Kontrol müdürü tarafından çağırılarak, “Kabul ediyor musunuz, etmiyor musunuz?” gibi diyaloğa açık olmayan bir şekilde bu görevleri yapmaya zorlanmışlardır.  Kadın arkadaşlarımızdan biri 7 aylık bebeği olması ve halen süt izni hakkını kullanıyor olduğunu belirterek sabah erken saatlerde işe gidemeyeceği, bunun çocuğunu da kendisini de kötü yönde etkileyeceğini belirtmiştir. Bu talebi karşısında Akdeniz Belediyesi Personel A. Ş. Müdürü Süleyman Tuncil’in “Doğurmasaydın, Doğururken belediyeye mi sordun? Madem doğurdun, otur evinde bak!” şeklinde cinsiyetçi tutumu ile karşı karşıya kalmıştır. Konuşma talepleri sert şekilde reddedilen ve kurum içerisinde sorularına cevap ve sorunlarına çözüm bulamayan, planlı şekilde baskıya/mobbinge maruz kalan arkadaşlarımız , vasıflarına uygun olmayan bu işleri reddetmiştir. Kurum içinde çözüm yolları tükenen kadın arkadaşlarımız konuyu  kamuoyunun gündemine taşımış, bunun ardından da KOD29 ile işten çıkarılmıştır” dedi.

 

Benli, “8 Mart mesajı “Güçlü kadın, güçlü Akdeniz, güçlü Türkiye” olan Mustafa Gültak’a soruyoruz: Kadınlara Mobbing uygulayarak, KOD29la işten çıkararak, 8 Mart’a katıldıkları için cezalandıracak mı kadınların güçlenmesini sağlayacaksınız? Bilboardlardaki süslü 8 Mart kutlamalarıyla gerçekten kadın düşmanlığınızın üstünü kapatacağınızı mı sanıyorsunuz? Buradan İstanbul Sözleşmesi nöbet alanından Akdeniz Belediyesi’nde sesleniyoruz. 8 Mart’a katılan kadınları işten çıkarmak yerine yükümlülüğünüzü yerine getirerek İstanbul Sözleşmesini uygulayın! Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayacak, kadına yönelik şiddeti önleyecek politikalar geliştirmekle uğraşın. Derhal arkadaşlarımızı işe alın ve kadınlardan özür dileyin” ifadelerini kullandı.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 


  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA