23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU  22:30  AKDENİZ BELEDİYESİ GELECEK 5 YILIN ROTASINI BELİRLİYOR  22:28  TALAT DINÇER, “ÜLKEMIZ GENELINDE TOPLAM KAÇ TANE ENGELLI VATANDAŞıMıZ IŞSIZDIR?”  13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU 

Bakan Karaismailoğlu, Çukurova Bölgesel Havalimanı Şantiyesinde İncelemelerde Bulundu
   

Bir dizi programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, temasları kapsamında ilk olarak Mersin’de Çukurova Bölgesel Havalimanı Şantiyesinde incelemelerde bulundu.

 
   

Bakan Karaismailoğlu’na incelemeleri sırasında Vali Ali İhsan Su, Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, il protokolü üyeleri, STK temsilcileri ile yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

İlk olarak yüklenici firma yetkililerinin gelinen son durumla ilgili bilgi verdiği ziyarette açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, ülkemizin 19 yıldır büyük bir ulaştırma ve haberleşme hamlesi gerçekleştirdiğini kaydederek, “Türkiye’nin her noktasını kendi içinde ulaştırma projeleriyle bağlarken, bölgemiz ve dünya ile de lojistik alanında iş birliğimizin geliştirilmesi için öncü adımlar atıyoruz.” dedi.

Konuşmasının devamında, Mersin’deki ulaşım ve iletişim yatırımları için 11 milyar 527 milyon liralık harcama yapıldığını belirten Karaismailoğlu“Mersin ilimizi bölgesinde ve Doğu Akdeniz çanağında ulusal ve uluslararası düzeyde ulaşım, deniz ticareti ve nükleer enerji merkezi haline getirmek yolunda şimdiden önemli aşamalar kaydettik. Bildiğiniz gibi, birkaç gün önce, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde 3. Reaktörün temelini attı. Yanı sıra bugün Mersin Uluslararası Limanı’nın genişletilmesi amacıyla, ‘Doğu Akdeniz Terminali 2. Fazının’ temelini atıyoruz. Ve şu anda içinde bulunduğumuz Çukurova Havalimanımızın alt ve üst yapı inşaat çalışmalarına hızla devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bakan Karaismailoğlu: "Havalimanı Birinci Etabını 2022'de Tamamlayacağız"

Çukurova Havalimanı inşa çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü ifade eden Bakan Karaismailoğlu; “İnşaatımızı, pek çok benzer büyüklükte projede olduğu gibi ‘altyapı’ ve ‘üstyapı’ şeklinde iki farklı ihale kapsamında ele aldık. İnşaatımızı, pek çok benzer büyüklükte projede olduğu gibi ‘altyapı’ ve ‘üstyapı’ şeklinde iki farklı ihale kapsamında ele aldık. Havalimanı’nın altyapı inşaatına 2017 yılının başında başladık. Bugüne kadar %92,3 oranında fiziki gerçekleşme kat ettiğimiz çalışmalarımızı inşallah yılsonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Birinci etabı, inşallah 2022 de tamamlayarak, havalimanımızı hizmete açacağız. Mersin ve Adana Bölgesi’nin ticaretine, turizmine ve iş yaşamına canlılık ve hareketlilik getirecek Çukurova Havalimanımızın şimdiden ülkemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 


  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA