23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU  22:30  AKDENİZ BELEDİYESİ GELECEK 5 YILIN ROTASINI BELİRLİYOR  22:28  TALAT DINÇER, “ÜLKEMIZ GENELINDE TOPLAM KAÇ TANE ENGELLI VATANDAŞıMıZ IŞSIZDIR?”  13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU 

Merkez Su Analiz Laboratuvarı “Türkak” Denetimini Başarıyla Geçti
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından gerçekleştirilen ‘Kapsam Genişletme ve Gözetim Denetimi’ni başarıyla geçti.

 
   

TÜRKAK adına baş denetçi Hasan Koçyiğit ile teknik denetçiler Satılmış Doğan ve Sinem Topçu tarafından yapılan denetimde “TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Gereklilikler” standardına göre MESKİ laboratuvarının standartlara uygun olduğu belirlendi. Böylece, MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarları başarısını ulusal/uluslararası alanda bir kez daha ispatladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MESKİ laboratuvarı, tüm parametrelerden tam not aldı

MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, sürekli kendini geliştiren, yeniliğe açık ve deneyimli çalışanlarıyla “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik, İçme Suyu Temin Edilen Suların Kalitesi ve Arıtılması Hakkında Yönetmelik, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, MESKİ Atıksuların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği, Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği, Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları ve Şartları Hakkında Yönetmeliği” ve bunlar gibi birçok yönetmeliğe tabi olarak 5 farklı matrikste (içme ve kullanma suyu, havuz suyu, deniz suyu, yüzeysel sular, atıksu) 67 adet parametre ve metotta uluslararası yetkinliğini korumaya devam ediyor.

TÜRKAK tarafından denetlenen laboratuvar, akredite olunan parametre ve metodun tümünden Kapsam Genişletme ve Gözetim Denetimi’ni başarıyla geçti. İlgili yönetmeliklere göre tüm parametrelerde başarısını tekrarlayan MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, içme suyunda 21, havuz suyunda ise 2 parametreyi daha kapsamına ekledi. Denetim sonunda gerçekleştirilen kapanış toplantısında, Merkez Su Analiz Laboratuvarı’nın çevre ve fiziki şartlarının çok iyi olduğuna işaret edildi. Akreditasyon devamlılığında gerekli olan ekip çalışmasının ve personelin teknik bilgi ve beceri açısından çok iyi olduğu ve tüm çalışanların üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdikleri belirlendi.

Denetçi heyetinin raporuna göre; MESKİ üst yönetiminin çalışanlarının yanında olarak kalite yönetim sisteminin uygulanmasında gerekli desteği sağladığının net bir şekilde görüldüğü belirtildi. Bu durumun başarıdaki en önemli etkenlerden biri olduğunu ifade eden heyet, birçok özel laboratuvardan daha iyi bir laboratuvarla karşılaştıkları bilgisini kaydederek, MESKİ Genel Müdürlüğü’nün başarılarının devamını temenni etti.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 


  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA