Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyeciliğin önem taşıdığı Koronavirüs salgını sürecinde ihtiyaç sahibi yurttaşlara imkanları ölçüsünde destek sağlıyor. Büyükşehir’in talepler doğrultusunda 165 bin koliyle başlattığı gıda seferberliğinde, 13 ilçede 70 bin yurttaşa gıda kolileri ulaştırıldı. Salgın başlamadan önce aralarında 65 yaş üstü yaş almışların da bulunduğu 770 kişiye günlük sıcak yemek hizmeti veren Büyükşehir, salgın döneminde 8 bin kişiye ulaştı. Ayrıca bebek sahibi 2 bin 200 civarı aileye de bebek paketleri teslim edildi. Büyükşehir, Kriz Merkezi aracılığıyla gıda paketi, bebek paketi ve ücretsiz yemek için başvuruda bulunan yurttaşların taleplerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmek için aralıksız çalışıyor.
SÜRECİN EKONOMİK ETKİLERİ ARTTI, YURTTAŞLAR ÇARE İÇİN BÜYÜKŞEHİR’E BAŞVURDU
Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınının Türkiye’de de etkisini göstermeye başladığı ilk günlerde, 0324 533 37 21 numaralı Kriz Merkezi’ni kurarak, yurttaşlardan gelen talepleri karşılamaya başladı. Başta yurttaşların salgınla ilgili bilgilendirildiği Kriz Merkezi’ne kısa süre içerisinde sürecin ekonomik etkilerine maruz kalan birçok yurttaş ulaştı. Mersin’deki yurttaşlar, süreçle birlikte yaşadıkları ekonomik sorunlara çare bulabilmek için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. Kriz Merkezi’ne ulaşan talepleri hızla değerlendiren Büyükşehir, sosyal belediyeciliğin bir kez daha önem taşıdığı zorlu günlerde, başta gıda talepleri olmak üzere birçok ihtiyacı karşılamak için aralıksız çalışıyor.
70 BİN GIDA KOLİSİ YURTTAŞLARA ULAŞTI, 95 BİN KOLİ DAHA HIZLA ULAŞTIRILIYOR
Kriz Merkezi’ne ulaşan talepler doğrultusunda 165 bin koliyle gıda seferberliği başlatan Büyükşehir, 13 ilçenin tamamında çalışmalarını sürdürüyor. Günden güne artan talepler karşısında 70 bin gıda kolisi dağıtımıyla yüzde 40 oranında yurttaşın talebine karşılık veren Büyükşehir, yüzde 60’lık kesimin talebini karşılamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, yüzde 60’lık kısmın isim ve adreslerinin mevcut olduğunu belirterek, “Gıda kolisiyle ilgili talepler gelmeye devam ediyor. Vatandaşlarımız, Kriz Merkezimiz’e başvurarak, bu haktan yararlanabiliyor. Geldiğimiz noktada, sahadan aldığımız veriler doğrultusunda, tüm başvuruların yaklaşık yüzde 40’ını karşılamış durumdayız. Fakat bununla beraber dağıtacağımız daha yüzde 60’lık bir dilim var. Temin ve dağıtım noktalarında hızlı bir şekilde çalışmalar yürütüyoruz. Yüzde 60’lık kesim, kayıtlarını yaptırmış olan vatandaşlarımız. Dağıtımı 13 ilçenin tamamında aynı anda olacak şekilde planladık” diye konuştu.
AŞHANE’DEN 8 BİN KİŞİYE HER GÜN SICAK YEMEK
Büyükşehir’in Aşhanesi’nde pişen yemeğin özellikle yaş almış vatandaşlara ulaştığını belirten Gökayaz, salgın başlamadan önce aralarında 65 yaş üstü yurttaşların da bulunduğu 770 kişiye ücretsiz yemek gönderdiklerini söyledi. Gökayaz, “Biz, salgının Türkiye’de de görüldüğü ilk andan, özellikle de 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağının geldiği ilk andan itibaren Aşhanemiz’deki yemek hizmetini, bu vatandaşlarımıza ulaştırmak için bir çalışma yürüttük. Şu anda sayı 8 bine dayanmış durumda. Mersin’deki Aşhanemiz’e ek olarak Tarsus’ta da bir Aşhanemiz’i hizmete sunmuş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.
“EL BEBEK GÜL BEBEK” TALEPLERİ HIZLA KARŞILANIYOR
Bebek sahibi ailelerin de sürecin ekonomik etkisi altında kaldığını ifade eden Gökayaz, “El Bebek Gül Bebek” adını taşıyan bir proje başlattıklarını hatırlattı. Şu ana kadar 7 binin üstünde başvuru geldiğini vurgulayan Gökayaz, başvuruların 2 bin 200 civarının karşılandığını kaydetti. Gökayaz, şöyle devam etti:
“Bu süreçten ekonomik olarak birçok kesim etkilendi. Dolayısıyla bebek sahibi aileler de bu sürecin etkisi altında kaldı. Bu dönemde ihtiyaç olarak ortaya çıkan en önemli şeylerden bir tanesi de özellikle bebek maması oldu. Bebek mamasının temini noktasında birtakım güçlüklerin yaşandığını gördük. Bu sıkıntıyı çözmek için de hem bebek maması hem de şampuan, ıslak mendil, bebek bezi ve sabunun içinde bulunduğu bebek paketleri hazırladık. Vatandaşlarımızın bu sorununa çözüm bulmak istedik ve orada da ciddi bir taleple karşılaştık. Özellikle bu hizmeti 6-12 ay arasındaki bebeklere yönelik yapıyoruz. Çünkü uzmanlarımız, bebek mamasına en çok ihtiyaç duyulan dönemin bu dönem olduğuna dair bizleri bilgilendirdi. Yaklaşık 7 binin üzerinde bir talep söz konusu. Şu anda bu talebin 2 bin 200 civarını karşıladık. Kalan talepleri de hızlı bir şekilde karşılamak için çalışıyoruz.”