Vali Pehlivan, okul içerisinde bulunan atölyeleri ve sınıfları gezerek Okul Koordinatörü Fulya Aslan’dan okul ve yürütülen faaliyetler ile ilgili detaylı bilgiler aldı. Okulun bahçesinde bulunan tarım ürünlerini incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan, ilçedeki 21 bin öğrencinin dönemsel olarak okuldaki tarımsal eğitimlere katıldığını söyledi.
Öğrencilerin tarımsal faaliyetleri yakından tanıma imkanı bulduğunu dile getiren Vali Pehlivan, "Okulumuzun bahçesi tarımsal üretim merkezine dönüşmüş durumda. Öğrencilerimiz burada hem teorik bilgiler alıyor hem de uygulama yapıyor." diye konuştu.
Vali Pehlivan, kentin verimli topraklara sahip olduğunu belirterek "Mersin 9 ürünün rekoltesinde ülkede birinci. Çilek, muz, ceviz, erik, limon bu ürünlerden bazıları. Bunlar artarak devam ediyor. Birçok üründe de ilk 3 içerisindeyiz. Tarımın yoğun olduğu bir diyarda bu okullar çocuklarımızın, gençlerimizin erken yaşlarda tarımı tanımalarına, muhtemelen gelecekte yapacakları bu faaliyet alanında daha bilinçli adım atmalarına vesile olacak" dedi.
Tarım-Üretim ve Fen Okulu bahçesinde; Soğan, Sarımsak, Havuç, Lahana, Dereotu, Brokoli, Nane, Maydanoz, Tere, Marul, Turp gibi öğrencilerin yetiştirdiği tarım ürünlerinin hasadını yaptı.
Vali Pehlivan’a ziyarette, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı da eşlik etti.
Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmesini destekleyen, kazanım odaklı ders işlemeye imkan veren, anasınıfından liseye tüm kademelerin aktif kullanımına açık bir okul olan Tarım-Üretim ve Fen Okulu’na, ilçede bulunan okullardan koordinatör öğretmenler aracılığıyla randevu alarak gelen öğrencilerin; toprakla birebir temas halinde olmaları, ekim ve dikim aşamaları ile mahsullerin hasat edilmesi ve bu ürünleri işleyerek tüketilebilir gıdaya dönüştürebilmelerine imkan sağlanmaktadır.