23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU  22:30  AKDENİZ BELEDİYESİ GELECEK 5 YILIN ROTASINI BELİRLİYOR  22:28  TALAT DINÇER, “ÜLKEMIZ GENELINDE TOPLAM KAÇ TANE ENGELLI VATANDAŞıMıZ IŞSIZDIR?”  13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU 

Şehrin en değerli yerinde apartmankondu!
   

İmar izni yok. İnşaat ruhsatı yok. Üstelik arsa Belediye Hizmet Alanı. Buna rağmen inşaata başlamışlar.

 
   

ABİDİN YAĞMUR

Yenişehir ilçesine bağlı Limonluk Mahallesinde bir arsanın belediye hizmet alanından konut alanına çevrilmesine ilişin imar planı değişikliği belediye meclisinde reddedildi. Buna rağmen arsa sahibi, planlarda belediye hizmet alanı olarak görülen parsel üzerinde inşaata başladı.  İmar izni ve inşaat ruhsatı olmamasına rağmen yapılan inşaat çalışması belediyenin müdahalesiyle şimdilik durduruldu ancak henüz yıkılmadı. Belediye meclisi üyesi Abdurahman Yıldız, “Hızla bu yağmayı durdurmamız gerekir. Apartmankondu şeklinde olacak bu iş. Bu imar yağmasının hemen durdurulması lazım” dedi.

Mersin’in arsa değeri en yüksek ilçesi olan Yenişehir’de arsa sahipleri ve müteahhitler yeni konut alanları belirlenmesi için sürekli olarak lobi yapıyorlar, Yenişehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi sürekli olarak imar plan değişikliği talepleriyle karşılaşıyor.

Limonluk Mahallesi 36. Cadde üzerinde, Eyüp Aygar Fen Lisesi kuzeyinde arazisi bulunan bir aile de, imar planlarında Belediye Hizmet Alanı olarak ayrılan yaklaşık 5 dönümlük arsanın konut alanı olarak işaretlenmesi için belediyeden talepte bulundu.

Yenişehir Belediye Başkanlığı çok sayıda imar değişikliği talebi dosyasıyla birlikte söz konusu alanla ilgili imar değişikliği talebini de Mersin Büyükşehir Belediye Meclisine getirdi.

Yenişehir Belediyesi 5 binlik planlarla ilgili değişiklik teklifinde söz konusu arsanın belediye hizmet alanından çıkarılmasını, konut alanı olarak planlara işlenmesini istiyordu ancak Büyükşehir Belediye Meclisi arsanın konut inşaatına açılmasını oy çokluğuyla reddetti.

 

İNŞAAT RUHSATI OLMADAN İNŞAATA BAŞLADILAR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin kararına rağmen arsa sahipleri önce arazinin etrafını tel örgü ve fileyle çevirip kapattı ardından da temel atıp inşaata başladı.

Arsa üzerinde yapılaşmaya izin veren imar planı değişikliği ve herhangi bir inşaat ruhsatı olmamasına rağmen arsa üzerinde inşaat çalışmaları belli bir süre sürdü.

Belediye meclisi üyelerinin uyarıları üzerine belediye ekipleri inşaatı durdurdu ancak kaçak yapı henüz yıkılmadı.

Bugünlerde Limonluk Mahallesi 36. Cadde’den geçenler, etrafı filelerle, çinko tabelalarla çevrilmiş arsanın tam ortasındaki inşaatı görüyor. İnşaatın hangi kullanım amacıyla yapıldığı belli değil. İnşaatın sorumlusunun kim olduğunu gösteren bir tabela da bulunmuyor.

“İmar yağması girişimi”

 

Söz konusu arazinin konut yapılaşmasına açılmasına karşı çıkan CHP’li belediye meclisi üyesi Abdurahman Yıldız, imar planı dayanağı ve inşaat izni olmamasına rağmen, belediye hizmet alanı üzerinde inşaata başlanması “imar yağması girişimi” olarak niteledi.

Yıldız, “5 dönüme yakın belediye hizmet alanı. Buraya herhangi bir imar izni verilmiş değil, inşaat ruhsatı verilmiş değil ama bir tarafına tel çekilmiş, öbür tarafa çinkolar çekilmiş ve inşaat yapılmaya başlanmış” dedi.

 

“İNŞAAT YIKILMALI, ÖRTÜLER KALDIRILMALI”

 

Yıldız, “Mersin’in en kıymetli, en nadide ilçesi olan Yenişehir ilçesi gözümüz gibi korumamız gereken, imar işleri açısından dikkatli davranmamız gereken kentlerimizden, ilçelerimizden bir tanesi. Niye? Çünkü Mersin kurulduğu günden bu yana imar yağmasına karşı direnebilmiş bir kent değil.

Kentimizin önemli bir kısmı ya gecekondu alanlarından oluşuyor ya da gecekondu önleme bölgelerinden oluşuyor. Fakat Yenişehir ilçemiz yeni bir kent olmasından dolayı diğer ilçelerimize göre daha planlı, mimari açıdan daha şık bir kentimiz.  

Fakat bu önünde bulunduğumuz alanda olduğu gibi bir imar izni olmadan, belediyeye hizmet alanında böyle fiilen, kaçak bir şekilde yapı inşaat başlatılmasına izin vermek gelecekte şunu doğuracaktır: Diğer ilçelerimiz gibi Yenişehir’imizi de plansız hale getirecektir.  

Burada fiili inşaatın durdurulması, inşaatların yıkılması ve örtülerin kaldırılıp bu arazinin halka hizmet edecek tesisler için kullanılması lazım. Burası Yenişehir’de boş kalan nadir arazilerden biri. Yenişehir’de neredeyse adım atacak yer kalmadı. Bu saatten sonra Yenişehir’de yapılacak inşaat işlerinde daha dikkatli olmamız gerekir” dedi.

 

“APARTMAN KONDU ŞEKLİNDE OLACAK BU İŞ”

 

Arazinin imar planlarında tanımlandığı şekilde halka kazandırılması gerektiğini kaydeden Yıldız, “Halkın gündelik yaşamında kullanabileceği tesisler için değerlendirilmesi gerekir. Yani artık burada yeni bir apartmana gerek yok. Zaten etrafımız apartmanlarla dolu.

Buralarda yeni apartmanlar yapmaya gerek yok. Burayı sosyal tesis yapabiliriz, park yapabiliriz. Hızla bu yağmayı durdurmamız gerekir. Yoksa kısa süre sonra Yenişehir ilçemiz de diğer ilçeler gibi gecekondu önleme bölgesi olacak.

Ama apartman kondu şeklinde olacak bu iş. Bu imar yağmasının hemen durdurulması lazım. Buraya ruhsat verilemez çünkü burası belediye hizmet alanı. Buranın niteliğini değiştirerek konut alanına çevrilmesi denendi. Meclise geldi.

Ancak belediye meclisinin kahir ekseriyetiyle bu konu reddedildi. Yani buranın konut alanı olmasını istemediğini belediye meclisi de gösterdi. Buraya ruhsat verilemez. Onun için bu inşaat kaçak inşaattır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 


  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA