Mersin Büyükşehir, Yol ve Yaya Güvenliği İçin Çalışıyor



Tarih : 25 Nisan 2021 Pazar 12:01

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ekipleri, yaya güvenliği için kentin ihtiyaç duyulan noktalarında yaya korkuluğu yerleştirme çalışması yapıyor. Yapılan çalışmalar ile vatandaşların karşıdan karşıya geçerken trafik kurallarına uymaları sağlanırken, olası kazaların da önüne geçiliyor.

Refüjlere ve kot farkı olan noktalara korkuluk yerleştiriliyor

Ulaşım Dairesi Başkanlığı, düzenli olarak gerçekleştirdiği yol trafiği güvenliği çalışmaları kapsamında tespit ettiği noktalarda tehlikeli yaya hareketliliğini önlemek adına çalışmalar yapıyor. Ekipler bu kapsamda, Tulumba Katlı Kavşağı üstünde ve GMK Bulvarı’nda bulunan Dumlupınar Lisesi önünde refüjlere yaya korkuluğu yerleştirdi.

Ekipler, ayrıca 17. Cadde Kocatepe İlköğretim Okulu önü ve İstemihan Talay Caddesi ile Üniversite Caddesi kesişiminde kot farkı olan kaldırım kenarlarına da korkuluk yerleştirme çalışması yaptı.

Kullanılan malzemeler geri dönüşümden

Ekipler yaya güvenliği için yapılan korkulukları geri dönüşümden imal ediyor. Park ve Bahçeler Dairesi bünyesinde atıl halde bulunan malzemeler yaya korkuluğu yapımı için kullanılıyor. Böylece geri dönüştürülebilecek malzemeler değerlendirilerek tasarruf sağlanmış oluyor.


Okunma : 3370

Etiketler : mersin, büyükşehir, belediyesi, vahap, seçer, ulaşım, dairesi, yol, yaya, güvenliği,




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinolay.com © Copyright 2014-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA