Türkiye, en çok vaka sayısına sahip 8. ülke oldu



Tarih : 11 Aralık 2020 Cuma 11:21

Dün Bilim Kurulu toplantısının ardından corona salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplam vaka sayısının artık corona tablosunda yer alacağını açıklamıştı. Bugün açıklanan tabloda Türkiye’de toplam vaka sayısının 1 milyon 748 bin 567 olduğu belirtildi. Toplam vaka sayısının açıklanmasıyla Türkiye, dünya genelinde en çok vaka sayısına sahip 8. ülke oldu.

Dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Türkiye’deki corona virüsü salgınına ilişkin son durumu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pozitif vaka sayısının 1,5 milyonu aştığını belirterek “Günlük vaka sayısında 5 kattan fazla, vefat sayısında yüzde 55’den fazla artış görüyoruz. Ülke genelinde yatan hasta sayılarımız artmakla birlikte, bazı illerimizde bu daha belirgin” ifadesini kullanmıştı.

Gazetecilerin salgına ilişkin sorularını da yanıtlayan Koca, “Yarından itibaren de geçmişe dönük 29 Temmuz’dan itibaren tabloda bugüne kadar olan vaka sayılarının da toplu bir şekilde tabloda vermiş olacağız” demişti.

Sağlık Bakanlığı ise bugün, son 24 saat içinde 30 bin 424 yeni vakanın tespit edildiğini açıklayarak toplam vaka sayısının 1 milyon 748 bin 567 olduğunu duyurdu.

 

kaynak:sözcü


Okunma : 2123

Etiketler : türkiye, koronavirüs, bilim, kurulu, sağlık, bakanı, fahrettin, koca,




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinolay.com © Copyright 2014-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA