VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN TURUNÇGİL KONSEYİ İLE ULUSLARARASI TURUNÇGİL KONGRESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ



Tarih : 6 Eylül 2022 Salı 17:05

Valimiz Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, 06-11 Kasım 2022 tarihleri arasında Ülkemizde ve İlimizde ilk kez yapılacak olan ‘Uluslararası Turunçgil Kongresi’ hazırlıklarına yönelik Ulusal Turunçgil Konseyi Başkan Vekili Kemal Kaçmaz ve beraberindeki heyet ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Turunçgil dünyasının en prestijli organizasyonu olarak kabul edilen, ilki 1968’de Amerika Bileşik Devletleri’nde yapılan ve her 4 yılda bir dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen “Uluslararası Turunçgil Kongresi” Türkiye’de ve Mersin İlimizde ilk kez düzenlenecektir.

Tüm dünyadan danışman, üretici ve bilim insanlarının katılacağı ‘Uluslararası Turunçgil Kongresi’ne yaklaşık 60 ülkeden 2 bin 500’e yakın katılımcı bekleniyor. Turunçgil ürünlerine ilişkin olarak 1000’in üzerinde sunumun yapılması, teknik gezilerin düzenlenmesi planlanıyor.

Okunma : 2120

Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinolay.com © Copyright 2014-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA