Yenişehir’de Kadın Hakları Eğitimi



Tarih : 14 Mart 2022 Pazartesi 12:50

Mersin Yenişehir Belediyesi, Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği tarafından geliştirilen ve Mersin Kadın Emeği Derneği tarafından Mersin’de uygulanan Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı(KİHEP)’na ev sahipliği yapıyor.

Türkiye ve Dünya’daki en yaygın, sürdürülebilir ve kapsamlı insan hakları eğitim programlarından biri olan ve 1995 yılından bu yana Türkiye genelinde ve Kıbrıs’ta 15 binden fazla kadına ulaşan Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı, Yenişehir Belediyesinin de desteğiyle Mersin’de üçüncü kez hayata geçti. Eğitimler, KİHEP Eğitimcisi Özgü Göncü tarafından  Yenişehir Belediyesi Akademide veriliyor.

İnsan hakları ve kadının insan hakları konusunda uluslararası normlar ve mevcut ulusal yasalar hakkında farkındalık yaratmak amacıyla verilen eğitimler 16 hafta sürecek. Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı kapsamında, Kadının İnsan Hakları, Anayasal ve Medeni Haklar, Kadına Karşı Şiddet ve Aile İçi Şiddet, Şiddete Karşı Stratejiler, Kadının Ekonomik Hakları, İletişim, Toplumsal Cinsiyet Rollerine Duyarlı Çocuk Eğitimi ve Çocuk Hakları, Kadın ve Cinsellik, Kadın ve Doğurganlık Hakları, Kadın ve Siyaset, Feminizm ve Kadın Hareketi ve Kadın Örgütlenmesi başlıkları altında eğitimler verilecek.


Okunma : 2136

Etiketler : yenişehir, belediyesi, abdullah, özyiğit, kadın, hakları, eğitimi,




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinolay.com © Copyright 2014-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA