23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU  22:30  AKDENİZ BELEDİYESİ GELECEK 5 YILIN ROTASINI BELİRLİYOR  22:28  TALAT DINÇER, “ÜLKEMIZ GENELINDE TOPLAM KAÇ TANE ENGELLI VATANDAŞıMıZ IŞSIZDIR?”  13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU 

Dünya Tiyatro Günü´nde, down sendromlu ’Başkan’a özel oyun
   

Mersin´in Erdemli ilçesinde pandemi sürecinde evlere kapanan tiyatrocular, Dünya Tiyatro Günü´nde ilçede ’Başkan’ lakabıyla tanınan down sendromlu Mehmet Ali Şavk için sahne aldı.

 
   

Şavk, salonda kendisine özel hazırlanan oyunu tek başına izlese de, internet üzerinden online paylaşılan tiyatro oyunu yüzlerce sanatsever tarafından takip edildi. Erdemli Belediyesi tiyatro ekibi, aylar sonra down sendromlu Mehmet Ali Şavk için perdeleri araladı. Online olarak ulaştıkları izleyiciyi gülümseten tiyatrocular, 'Başkan' lakaplı Mehmet Ali Şavk için yaptıkları anlamlı çalışmayla da yürekleri ısıttı. Tiyatrocular Emre Karapınar’ın yazdığı, üniversite öğrencilerinin kaldığı evleri konu alan, 2 perdelik "Yatırlı Günler" oyununu sahneledi. Oğuzhan Yılmaz’ın yönettiği oyun, pandemi kuralları çerçevesinde, internet üzerinden online olarak yayınlandı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu oyun sonunda down sendromlu Mehmet Ali Şavk'a çiçek takdim etti. Başkan Tollu burada yaptığı konuşmada, "Down sendromlu kardeşlerimizin de bu sanatsal faaliyetin içinde olması memnuniyet verici. Tiyatrocularımız Dünya Tiyatro Günü münasebetiyle kardeşimize özel bir oyun sergiledi. Bu oyun aynı zamanda online olarak izleyicilerle buluştu. Ne kadar çok insanımıza ulaşırsak ve ne kadar hoşça vakit geçirtebilirsek bizim için en büyük kardır" dedi. Tiyatrocular ise özel misafirleri için sahnede olduklarını belirterek, en büyük isteklerinin biran önce izleyicilerle yüz yüze buluşmak olduğunu dile getirdi.

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 


  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA