22:18  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARABUCAK CADDESİ’Nİ YENİLEDİ  22:16  VALİ TOROS BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALADI  22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET 

“Kadın düşmanı hiçbir uygulamayı tanımıyoruz”
   

Mimoza Kadın Derneği Başkanı Çiğdem Göksoy, AKP hükümetinin İstanbul Sözleşmesi’ni tek taraflı feshetme kararına tepki gösterdi. Göksoy, “İstanbul Sözleşmesini sonuna kadar sahipleneceğimizi bir kez daha yineliyor bütün kadınları bu kadın düşmanı karara karşı örgütlenme ağını genişletmeye çağırıyoruz” dedi.

 
   

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarılması girişimlerine kadınların tepkisi sürüyor.

Mersin Mimoza Kadın Derneği de bir açıklama yayınlayarak İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması girişimlerine tepki gösterdi.

Dernek başkanı Çiğdem Göksoy,  “Mevcut iktidar seçildiği ilk günden beri kadın düşmanı politikalarını aralıksız bir şekilde sürdürürken kadınların kesintisiz mücadelesi ile kazanılan hakları da en büyük hedef haline getirildi. Kadın cinayetlerini bırakalım durdurmayı, tetikleyen söylem ve politikalar ile bizlerin hayatını tehlikeye atan iktidarın son icraatı ise İstanbul Sözleşmesinden bir gece vakti bir imza ile çıkmak oldu” dedi.

 

 

11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da imzaya açılan sözleşmenin ilk imzacısı olan Türkiye’nin bununla övündüğünü, kendi uluslararası çıkarları için bu sözleşmeyi gündemine aldığını kaydeden Göksoy, “1 Ağustos 2014’te yürürlüğe giren sözleşme özelde kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve ev içi şiddeti hedef alan ilk Avrupa sözleşmesi olma niteliğini taşısa da hiçbir zaman layığı ile uygulanmamıştır.  O günün şartlarında AB’ye göz kırpmak için imzalanan bu sözleşme bugün de İstanbul Sözleşmesini hedefine koyan kimi parti, tarikat, gerici oluşumlara göz kırpmak ve seçim yatırımı olarak kullanılmak istenmektedir” dedi.

Kadınların yıllardır bedel ödeyerek, emek vererek kazandığı haklara  yönelik bu saldırıların kadın kırımının bir parçası olduğunu ifade eden Göksoy, “Bu zihniyet bugün kadın varlığını yok saymakta, aileyi merkeze alarak şiddeti meşrulaştırmaktadır. Kurumsallaştırmak istedikleri faşizmi tahkim etme ve bunu bir erkek ittifakı ile sağlama alma derdini gütmekteditler. Kadına yönelik her türlü saldırıyı kültürel bir hegemonya haline getirmeye çalışan mevcut iktidar bu uğurda bütün demokratik saikleri yerle bir etmektedir.  Fakat bizler çok iyi biliyoruz ki her türlü demokratik hakkın askıya alındığı, hukukun ayaklar altında olduğu, bütün Meclis’in oy birliği ile karar verdiği bir sözleşmeden AKP Genel Başkanının imzası ile çıkıldığı,  kadınların yaşamın her alanında  yaşam hakkının çalındığı anti-demokratik koşullarda yaşam güvencemizin de kalmadığını göstermekle birlikte   sosyal haklarımızın ve emeğinizin de güvencesi de  yok edilmiştir. Bizleri köleliğe mahkûm etmek isteyen ve bütün kadınların yaşam hakkını daha da tehlikeye atan bu kararı tanımıyoruz!  Giderek otoriterleşen, faşizmi bir yönetim anlayışı olarak uygulayan bu erkek egemen zihniyetin kazanımlarımızı elimizden almasına, kendi koltuğunu korumak pahasına verilen bu imzayı tanımıyoruz! Haklarımızın seçim malzemesi yapılması uğruna çiğnendiği bu hukuksuzluğu tanımıyoruz! Kadın düşmanı hiçbir uygulamayı tanımıyoruz! Bin yıllardır kadınların yokluğu üzerine inşa edilmeye çalışılan bu erkek egemen sistemde her ne olursa olsun haklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi, kadın direnişine devam edeceğimizi, İstanbul Sözleşmesini sonuna kadar sahipleneceğimizi bir kez daha yineliyor bütün kadınları bu kadın düşmanı karara karşı örgütlenme ağını genişletmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA