22:18  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARABUCAK CADDESİ’Nİ YENİLEDİ  22:16  VALİ TOROS BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALADI  22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET 

Büyükşehir’den “Sürdürülebilir Kooperatifçilik Eğitimi”
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kooperatifler için ‘Sürdürülebilir Kooperatifçilik Eğitimi Projesi’ başlatıldı.

 
   

Dünya ticareti, bilişim teknolojisindeki gelişmeler ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından sonra değişen tüketici alışkanlıkları, pazarlama alanında e-ticaretin kullanımını yaygınlaştırdı. Bu kapsamda Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi de ürettikleri ürünleri pazarlama konusunda sorun yaşayan kooperatiflerin e-ticaret yolu ile ürünlerini yeni pazarlarla buluşturması ve gelir sağlamaları için proje çalışmalarına başladı.

5 gün olarak planlanan Sürdürülebilir Kooperatifçilik Eğitimi’nde ürünlerin pazarlanabilirliğini ve istihdamı artırmak, kooperatiflerin kalkınmasını sağlamak ve toplulukları kooperatifçiliğe teşvik etmek amaçlanıyor. Eğitimde, her yönüyle e-ticaretin yanı sıra üretimin ilk aşamasından başlayıp tüketiciye ulaşana kadar her aşama tek tek ele alınacak.

Şahutoğlu: “Kooperatiflerin pazar sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla projeler gerçekleştiriyoruz”

Eğitimlerin ilk gününde Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler, Eğitim ve Kooperatifler Şube Müdür Vekili Selçuk Şahutoğlu, dünya ticaretinin değiştiğini, gelişen bilişim teknolojisinin hızla yayıldığını ve Covid-19 salgını ile beraber tüketicilerin alışkanlıklarının da değiştiğini vurguladı. Tüketicilerin bu süreçte daha çok temiz, hijyenik ve sağlıklı gıdaya ihtiyaç duyduğunu ifade eden Şahutoğlu, e-ticaretin de son zamanlarda giderek arttığını söyledi. Şahutoğlu, şöyle devam etti:

“Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak kooperatiflerin son zamanlarda yaşamış olduğu pazar sorunlarını ortadan kaldırmak, onlara bir pazar oluşturmak ve onlarla beraber onların ürünlerinin satışını gerçekleştirmek, gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla projeler gerçekleştirmekteyiz. Üreticilerin ilk ürünü üretmesinden son tüketiciye ulaşana kadarki süreçte yasal izin, belge ve bu belgelerin hangi kurumlardan ne zaman, nasıl olacağı konusunda 5 günlük bir eğitim olacak.”

Değirmenci: “İlimizin çok zengin bir bitkisel ürün yelpazesi var”

Gıda Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Yusuf Değirmenci, katılımcılarla karşılıklı soru cevap şeklinde ilerleyen interaktif bir eğitim gerçekleştirdi. Değirmenci, sunumuna başlamadan önce, “İlimiz çok şanslı. Yani ilçeleri ile birlikte baktığınızda Türkiye'de ilk 10’a girebilecek en az 20 ürünümüz var. Çok zengin bir bitkisel ürün yelpazesi var ilimizin. Bu anlamda bu potansiyeli değerlendirmek de değerlendirebiliyor olmak da önemli. Bir şansımız da Büyükşehir Belediye Başkanımız da ziraat mühendisi ve daha öncesinde bu işlerin içerisinde olan biri. Bu anlamda da ben bu dönemi ayrı bir şans olarak görüyorum. Kendisi hem daha önceki bilgi birikimlerini belediyecilik yönetimi ve ekipleri ile birlikte sahaya aktararak bence çok güzel işler başarıyor” diye konuştu.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA