22:18  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARABUCAK CADDESİ’Nİ YENİLEDİ  22:16  VALİ TOROS BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALADI  22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET 

Tarsus’ta 60 bin glutensiz ekmek çölyak hastaları için ücretsiz dağıtıldı
   

Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasınca, bir yılda 60 bin 150 adet glutensiz ekmeğin, ücretsiz olarak çölyak hastası vatandaşlara ulaştırıldığı bildirildi.

 
   

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bir sindirim problemi olarak tanımlanan çölyak hastalarının glutensiz gıdalarla beslenmesi gerekiyor. Ancak glutensiz gıdayı, özellikle glutensiz ekmeği her yerde kolaylıkla bulmak her zaman mümkün olmuyor. Bu gerçekten hareket eden Tarsus Belediyesi, çölyak hastalarının glutensiz ekmek ihtiyacını karşılamayı taahhüt etti ve 61’i öğrenci 140 çölyak hastası belediyeden talepte bulundu. Çölyak hastası olmasa da farklı sağlık sorunları nedeniyle glutensiz gıdayla beslenmek zorunda olan vatandaşların da talebini karşılayan Tarsus Belediyesi, 1 yıl içinde 60 bin 150 adet glutensiz ekmeği vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırdı.


Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, çölyak hastalığından ya da farklı hastalıklardan muzdarip olup da glutensiz gıdayla beslenmek zorunda olan her vatandaşın, belediyenin halk ekmek fabrikasından glutensiz ekmek talep edebileceğini söyledi. Glutensiz ekmek üretiminin özel bir üretim ve dağıtım süreci gerektirdiğini kaydeden Bozdoğan, vatandaşların talepte bulunmaları durumunda kayıtlarının oluşturulduğunu ve kayıtlı başvurucu sayısına göre glutensiz ekmek temin edildiğini belirtti. Bozdoğan, “Çölyak hastalarımızın hayat kalitesini artırmak ve yoksun oldukları imkânlara ulaşmalarını sağlamak en büyük gayemiz” dedi.

kaynak:iha

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA