22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Doğu Akdeniz’de Sıcak Bunaltmayı Sürdürüyor
   

Doğu Akdeniz’de etkisini sürdüren sıcak hava ve nem, Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay’da günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

 
   

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Adana'da, Atatürk Parkı'nda termometreler 43 dereceyi gösterdi.

Sıcak ve nemden bunalan vatandaşlar, parklardaki gölgelik alanlarda dinlenmeyi tercih etti. Bazı vatandaşların ise ağaç gölgesinde uyuduğu görüldü.

Çok sayıda kişinin yayla ve denize gitmesi nedeniyle kent merkezindeki cadde ve sokaklar boşaldı.

Bir kargo şirketinin çalışanı İlhan Kaymaz, sıcak havalardan en çok dışarıda çalışmak zorunda kalanların etkilendiğini belirterek, "Bu sıcakta günde 100 paket dağıtıyorum. Ben yaklaşık 6 senedir Adana'dayım. Bu yaz kadar sıcak görmedim." diye konuştu.

Mersin'de asfalt eridi

Mersin'de sıcağın yanı sıra yüksek nemden dolayı vatandaşların klimalı ortamlarda kalmayı ve mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaya özen gösterdiği dikkati çekti.

Cadde ve sokakların boşaldığı kentte, serin olması nedeniyle Toros Dağları'nın eteklerindeki yaylalara gidenler bile gündüz saatlerinde evden çıkmadı.

Merkez Toroslar ilçesine bağlı yüksek kesimlerdeki Değirmendere Mahallesi'nde ise sıcaktan eriyen asfalt, sürücülere zor anlar yaşattı.

Osmaniye'de soğuk şerbet dağıtıldı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ise belediye, sıcaktan etkilenen vatandaşlara soğuk kiraz şerbeti ikram etti.

Belediye binası önündeki stantta hazırlanan soğuk şerbet ücretsiz dağıtıldı. Vatandaşlar, soğuk şerbetten içerek bir nebzede olsa sıcağın etkisinden kurtulmaya çalıştı.

Hatay'ın Hassa ilçesinde de 40 dereceyi bulan havada vatandaşlar, serinlemek için Amanos Dağlarıeteklerindeki Demrek Deresi kenarına akın etti.

Sıcak havadan bunalanlar suya girerek serinlemeye çalıştı.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA