22:18  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARABUCAK CADDESİ’Nİ YENİLEDİ  22:16  VALİ TOROS BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALADI  22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET 

Mersin Büyükşehir, Çocuklarda Bilinçli Ekran Kullanımı Projesi’ni Başlatıyor
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle çocuklarda teknoloji bağımlılığı konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmanın yanı sıra tedavi planlamak için ‘Çocuklarda Bilinçli Ekran Kullanımı Projesi’ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında çocuklar ve ailelerine yönelik dört oturumdan oluşan eğitim programı hayata geçirilecek.

 
   

Pandemi ile birlikte daha da önem kazanan proje kapsamında Macit Özcan Spor Kompleksi’nde 23-30 Mart ve 6-13 Nisan tarihleri arasında 7-12 yaş arası çocuklar ve ebeveynlerine yönelik eğitimler gerçekleştirilecek. Bu kapsamdaki eğitimler ve uygulamalar, Çocuk ve Genç Psikiyatristi Uzman Doktor Aybüke Tuğçe Mustan, Çocuk ve Genç Psikiyatristi Uzman Doktor Ceren Söğüt Direk ve Uzman Klinik Psikolog Yücel Şavklı tarafından verilecek. Uygulama kısmında Psikolog Buse Baştimur da yardımcı olacak.

 

“Çocuklarda ekran maruziyeti git gide artıyor”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nda Uzman Klinik Psikolog olarak görev yapan Yücel Şavklı, hazırladıkları projenin amacını ve detaylarını paylaştı. Ekran bağımlılığın günümüz çocuklarında giderek artan bir problem haline gelmeye başladığını ifade eden Şavklı, “Özellikle pandemi ile birlikte ders dahil bir çok aktivitenin online platformlara taşınması dolayısıyla ekran maruziyeti çocuklarda git gide artmakta. Teknolojiye bu denli maruziyetin erken çocukluk döneminde başlaması ve çocukların yeterince denetlenememesi kontrolsüz teknoloji kullanımına ve dijital bağımlılığa yol açmaktadır. Bu durum çocuklarda gözlemlediğimiz akademik ve sosyal alanda adaptasyon sorunlarını artırmaktadır” dedi.

 

“Teknolojiyi bilinçli ve ölçülü kullanmayı öğrenebiliriz”

 

Son aylarda çocukların teknolojiye olan bağlılığı noktasında ailelerin şikayetlerinin arttığını ifade eden ve interneti ölçülü kullanma noktasında ‘dijital diyet’ kavramına değinen Şavklı, “Son aylarda ailelerin teknoloji bağımlılığı ile ilgili kliniğe başvurularının çok arttığını gözlemekteyiz. Tabi ki teknoloji hayatımızın bir parçası ve bunu hayatımızdan çıkaramayız ama bilinçli ve ölçülü kullanmayı öğrenebiliriz” diye konuştu.

 

“Çocuklara hitaben hazırlanmış olan ve dört oturumdan oluşan bir müdahale programı”

 

Şavklı, dört oturumdan oluşacak projenin detaylarını paylaşarak, “Tam da bu amaç doğrultusunda ‘Çocuklarda Bilinçli Ekran Kullanımı Projesi’ni hazırladık. Proje; 7-12 yaş çocuklara hitaben hazırlanmış olan ve dört oturumdan oluşan bir müdahale programıdır. Programın birinci oturumu ailelerle, ikinci oturumu çocuklarla, üçüncü oturum hem aile hem çocuklarla, dördüncü oturum da son olarak yine ailelerle yapılacak şekilde yapılandırılmış bir müdahale programı ve atölye çalışması şeklinde yürütülecek” diye konuştu.

 

Macit Özcan Spor Kompleksi Eğitim Salonu’nda yürütülecek olan projeye başvuru yapmak için 0 324 232 00 72 numaralı telefondan kayıt oluşturulabilecek ve bilgi alınabilecek.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA