22:18  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARABUCAK CADDESİ’Nİ YENİLEDİ  22:16  VALİ TOROS BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALADI  22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET 

Mersin’de sulama göleti dondu, ağaçlarda buz sarkıtı oluştu
   

Her mevsim sıcaklıkların genelde yüksek olarak seyrettiği meyve sebze diyarı Mersin’de hava sıcaklığı yüksek rakımlarda sıfırın altına düştü, kuraklık nedeniyle suyu azalan Tozlu Göleti de dondu. ErdemliAyrancı yolunda yer yer sürgün etkili olurken, bölgedeki bazı ağaçlarda da buz sarkıtları oluşması dikkat çekti.

 
   

Meteoroloji’nin Mersin için uyardığı yağışlı hava dalgası kenti terk etti ancak yüksek rakımlı ilçeler başta olmak üzere birçok yerde hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü. Özellikle ilçelerden Gülnar ve Tarsus’un geceleri eksi 3’ü, Çamlıyayla ile Mut’un eksi 6 dereceyi göreceği belirtildi. Sahil ilçelerinden merkez Mezitli, Erdemli, Aydıncık, Anamur ve Silifke’nin merkezlerinde hava sıcaklığının en düşük 3 dereceyi görmesinin beklendiği ancak bin rakım üstü bölgelerinin ise eksi 3 ile 5 derece olacağı aktarıldı. Hava sıcaklığının hissedilir derece düştüğü Erdemli ilçesinin bin 500 rakımlı bölgesinde yer alan ve kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen Tozlu Göleti de buz tuttu. Gölün orta kısmını kalın, kenarlarını ise ince buz tabakası kapladı. Çevresine karın düştüğü göletin sulama amaçlı kullanıldığı, bu yıl beklenen yağışların etkili olmasıyla tekrar eski seviyesine gelmesi beklendiği kaydedildi. Kış mevsiminde vatandaşların mahsur kalmaması için kapalı tutulan ErdemliKaraman Ayrancı yolunda yer yer sürgün etkili olurken, bölgedeki bazı ağaçlarda da buz sarkıtları oluşması dikkat çekti. Dünden itibaren etkili olan soğuk havanın hafta sonuna kadar düşerek devam edeceği, önümüzdeki hafta başından itibaren ise yükselişe geçmesinin beklendiği öğrenildi.

 

 

 

kaynak:iha

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA