22:18  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARABUCAK CADDESİ’Nİ YENİLEDİ  22:16  VALİ TOROS BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALADI  22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET 

Mezitli’de Engellilerle Empati Etkinliği Gerçekleşti
   

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Mezitli Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. Engellilerle birlikte şarkı söyleyip dans eden Başkan Tarhan, ok attı, masa tenisi ve bocce oynadı.

 
   

Mezitli Belediyesi tarafından yaptırılan Engelli Meclisi Merkezinde gerçekleşen etkinlikte gözlerini maske ile kapatan Başkan Tarhan, görme engelli Ecrin Aytekin’in yönlendirmesi sonrası beyaz baston yardımıyla karşılaştığı engelleri aşarak yürümeye çalıştı.

 

Başkan Tarhan’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Engelli Dernekleri Temsilcileri, Engelliler ve Ailelerinin katıldığı etkinlikte, destek sağlanan engellilerin sporda, sanatta, sosyal yaşamda ne denli başarılı olabilecekleri anlatıldı.

 

Etkinlikte söz alan Sibel Gelbul, Mezitli Kent Konseyi Engelli Meclisinin çalışmalarını aktardı. Engellilerin yaşadığı sorunlar ile ilgili farkındalık yaratmak adına çalışma yaptıklarını söyledi. Engelli bireylerin önlerindeki tüm engellerin kaldırılması için sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarına büyük görevler düştüğünü dile getiren Gelbul, “Başkanımız Neşet Tarhan’ın bize sağladığı bu mekanda engellilerimizi sanatla, sporla buluştururken yaşadıkları sıkıntılarla ilgili toplumsal farkındalık yaratmak adına çok değerli çalışmalar yapıyoruz. Başta Başkanımız Neşet Tarhan olmak üzere tüm destekçilerimize teşekkür ederim” dedi.

 

Yaşanan sıkıntıların aşılmasında “farkında olma”nın önemine vurgu yapan Başkan Tarhan ise, “Engellilerimizin yaşadıkları zorlukları  azaltmak için önce bunu fark etmemiz gerekiyor. Eğer farkında olursak yaptığımız çalışmaları o şekilde doğru şekilde kurgulayabiliriz. Belediye olarak engellilerimizi evlerinden çıkararak sosyal yaşama katmak adına çok değerli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Tüm engelli derneklerinin buluşacağı bu mekânı yaptık. Hobi bahçeleri de yapıyoruz. Geçen dönem Down Sendromlularla ilgili yaptığımız çalışmaları pek çok belediye örnek olarak uyguladı. Bu dönem Otizm Köyü yapmayı hedefledik. 2022 yılı içerisinde bitirerek herkesin bunun farkında olması için çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA