22:18  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARABUCAK CADDESİ’Nİ YENİLEDİ  22:16  VALİ TOROS BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALADI  22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET 

Büyükşehirden Tarsus Halitağa-Egemen Grup Yolunda Çalışma
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçerin öncülüğünde kent merkezinde birçok cadde ve bulvar üzerinde kaldırım, refüj ve yol yenileme çalışması yürüten Büyükşehir, bir taraftan da havanın ısınmasıyla birlikte mahalle grup yollarında da uzun yıllardır süregelen problemleri ortadan kaldırıyor. Tarsusun ova bölgesinde yaklaşık 10 mahalleyi birbirine bağlayan 22 kilometrelik yolda çalışma yürüten ekipler, mevcut yolda yıllardır zorluk yaşayan vatandaşların çilesini sona erdirecek.

 
   

22 kilometrelik yol yenileniyor

 

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol asfalt birimi ekipleri, Tarsus’un ova bölgesinde yer alan ve geniş arazilerinde tarım ürünleri yetiştirilen Halitağa, Akarsu, Kelahmet ve Egemen grup yolunda yenileme çalışması yürütüyor. Uzun yıllardır geniş kapsamlı yol yenileme faaliyeti gerçekleştirilmemiş olan söz konusu 22 kilometrelik yol üzerinde zemin revize ile düzenleme ve kenarında ıslah çalışması uygulayan ekipler, kombi araçlarıyla zemin yenileme işlemini yerine getiriyor.

 

“Grup yollarımız 5-6 senedir çok kötü durumdaydı, çilemiz sona eriyor”

 

Halitağa Mahalle Muhtarı Murat Zorlu, mevcut yolda daha önce kazaların meydana geldiğini, uzun yıllar sonra yol çalışması gerçekleştirildiğini için çok memnun olduğunu ifade etti. Zorlu,  “Grup yollarımız 5-6 senedir çok kötü durumdaydı. Allah razı olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız duyarlı oldu. Çünkü burası aşağı yukarı 8-10 köyü birbirine bağlayan yoldur. Hasat dönemi, mısır biçimi, buğday biçimi, karpuzdu kavundu, sebzeydi… Hatta bu şu mevkide araç uçmuştu. İki kişiyi camı kırarak kurtardık. 5-6 senelik hasretimiz, çilemiz sona eriyor. Ellerine, kollarına sağlık” dedi.

 

Yolun zemininde ciddi yıpranmalar olduğunu ve artık kullanımının zorlaştığını söyleyen Akarsu Mahalle Muhtarı Engin Elmacı, “Bizim bu grup yolu 5-6 senedir kullanılmayan duruma düşmüştü. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilettik. O da dileğimizi kabul etti, çalışmaları başlattı. Vahap Başkanımıza, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA