15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR   10:32  MOLA EVİ’NİN ÖZEL BİREYLERİ SİNEMA ETKİNLİĞİ İLE EĞLENDİ  17:58  VAHAP SEÇER’E BİR DESTEK DE GELECEK PARTİSİ’NDEN  16:56  TOROSLAR’DA CAMİLER RAMAZAN AYINA HAZIRLANIYOR  16:20  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “MERSİN VE İLÇELERİ MAKÛS TALİHİNİ ARTIK YENMELİDİR”  16:57  AHMET SERKAN TUNCER; "MEZİTLİ’YE GÜZELLİK KATMAYA GELİYORUZ!"  14:54  SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ  09:46  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ZEYTİNLİ CADDESİ`Nİ YENİLEDİ  13:29  CHP ANAMUR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DURMUŞ DENİZ; MECLİS ÜYELERİ İLE ESNAFI GEZDİ  11:10  VAHAP SEÇER, NARENCİYE PAKETLEME TESİSİNDE İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ 

Kripto Para ile Ödemelere Dair Yönetmelik
   

Ödemelerde Kripto Varlıkların KullanılmaMAsına Dair Yönetmelik Resmi gazetede yayınlandı

 
   

16 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre kripto paralar ödeme hizmetlerinde kullanılamayacak. 30 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe girecek olan karar göre kripto paralar ödeme hizmetlerinde kullanılamayacağı gibi elektronik para kuruluşları da kripto varlıkların alım satım, saklama, transferine aracılık yapamayacak.
 

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamasına, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılmamasına ve ödeme ve elektronik para kuruluşlarının kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık etmemesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.

Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 14/1/1970 tarihli ve 1211 sayılı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanununun 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrasının (I) numaralı bendinin (f) alt bendi ile dördüncü fıkrası ve 20/6/2013 tarihli ve 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanunun 12 nci maddesinin üçüncü fıkrası ile 18 inci maddesinin altıncı fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.

Ödemelerde kripto varlıkların kullanılmaması

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmeliğin uygulanmasında kripto varlık, dağıtık defter teknolojisi veya benzer bir teknoloji kullanılarak sanal olarak oluşturulup dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan, ancak itibari para, kaydi para, elektronik para, ödeme aracı, menkul kıymet veya diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi varlıkları ifade eder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(2) Kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamaz.

(3) Kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamaz.

Ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların kullanılmaması

MADDE 4 – (1) Ödeme hizmeti sağlayıcıları, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılacağı bir şekilde iş modelleri geliştiremez, bu tür iş modellerine ilişkin herhangi bir hizmet sunamaz.

(2) Ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemez.

Yürürlük

MADDE 5 – (1) Bu Yönetmelik 30/4/2021 tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 6 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı yürütür.

 

 

 

kaynak:mersin haber

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA