15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR   10:32  MOLA EVİ’NİN ÖZEL BİREYLERİ SİNEMA ETKİNLİĞİ İLE EĞLENDİ  17:58  VAHAP SEÇER’E BİR DESTEK DE GELECEK PARTİSİ’NDEN  16:56  TOROSLAR’DA CAMİLER RAMAZAN AYINA HAZIRLANIYOR  16:20  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “MERSİN VE İLÇELERİ MAKÛS TALİHİNİ ARTIK YENMELİDİR”  16:57  AHMET SERKAN TUNCER; "MEZİTLİ’YE GÜZELLİK KATMAYA GELİYORUZ!"  14:54  SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ  09:46  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ZEYTİNLİ CADDESİ`Nİ YENİLEDİ  13:29  CHP ANAMUR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DURMUŞ DENİZ; MECLİS ÜYELERİ İLE ESNAFI GEZDİ  11:10  VAHAP SEÇER, NARENCİYE PAKETLEME TESİSİNDE İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ 

Afet ve Acil Durumlarda, Anında Müdahale İçin 4 Aşamalı Eğitici Yetiştirme Programı
   

Afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetini ülkenin her yerinde aynı nitelikte sunmayı amaçlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, afet ve acil durum alanında çalışan personelin mesleki bilgi ve becerisini artıracak eğitimlerine devam ederken; Psikosoyal Destek Eğitim Programlarının sürdürülebilirliğini sağlamak için kendi eğiticilerini de yetiştiriyor.

 
   

Bakanlık, Psikosoyal Destek Eğitim Programlarının yaygınlaştırılmasını sağlamak için 4 aşamalı “Eğitici Yetiştirme Programı” geliştirdi. Bu program ile katılımcılar birinci aşamada (Temel Düzey Müdahale Eğitimi) “Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Eğitimi Modülleri”nin (16 Modül) tamamına hakim olacakları bir eğitime tabii tutuluyorlar. Modüllerde, Temel Kavramlar, Ruhsal Travma, Psikososyal Müdahale ve Temel İlkeler, Gereksinim ve Kaynak Tespiti, Psikolojik İlk Yardım, Toplum Katılımı ve Toplumu Harekete Geçirme, Çalışana Destek, Psikoeğitim ve Eğitimler, İncinebilir Gruplarla Çalışma, Çocuk Koruma ve Katılımı, Çocuk ve Ergenlerde Psikososyal Müdahale, Kurumlar Arası İşbirliği, Davranış Kuralları ve Etik, Ulusal Afet Yapılanması, Ulusal ve Yerel Psikososyal Destek Hizmet Grubu Planı ve Tatbikat başlıkları yer alıyor.

İkinci aşamada (İleri Düzey Müdahale Eğitimi), travma odaklı çalışma becerileri geliştirmek üzere bir eğitim veriliyor. Eğitim Konuları arasında, Afet Sonrası Birey ve Toplumun Verdiği Psikolojik Tepkiler ve Aşamaları, Ruhsal Travma ile İlişkili Psikopatolojiler, Ruhsal Travmayı Değerlendirme ve Yaklaşım, Çocuk ve Ergenlerde Travmatik Yaşantılar Sonrası Değerlendirme, Çocuk ve Ergenlerde Travma Sonrası Gelişen Psikopatolojiler, Çocuk ve Ergenlerde Travma Sonrası Gelişen Psikopatolojilere Yaklaşım, Olgu Formülasyonu & Değerlendirme& Psikoeğitim, Yas Temel Kavramları, Ruhsal Travma’da Davranışçı Yaklaşımlar, Psikolojik İlk Yardım/Uygulama, Etkileşimli Psikoeğitsel Grup Oturumları/Uygulama ve Görüşmede Temel İlkeler ve Görüşme Teknikleri bulunuyor.

Üçüncü aşamada (Eğitici Eğitimi), personel kendi kapasitelerini etkin biçimde kullanabilmelerini sağlayacak, yetişkin eğitimi teorisi ve becerileri üzerine eğitim görüyorlar. Eğitimlerde, Kurumsal Eğitim Süreci, Eğitim İhtiyaç Analizi, Yetişkin Eğitimi ve Temelleri, Eğitim Yönetim Süreci ve Planlama, Etkili Eğitim Yöntem ve Teknikleri, Öğrenme Yolları, Kurumsal Eğitim Yönetimi İçin Gerekli Yetkinlikler, Eğitim Amacı Saptama, İçerik Oluşturma, Etkili Sunum Teknikleri, Eğitim Uygulamaları, Profesyonel Eğitmen Tavrı, Sunum Performansı ve Değerlendirme başlıkları yer alıyor.

Dördüncü aşamada da (Süpervizyon Eğitimi) eğitim becerileri değerlendiriliyor. Personel, program boyunca uzman eğiticiler tarafından izleniyor, sunum becerisiyle birlikte modüllerin teorik bilgisine ne derecede hakim olduklarına bakılıyor. Aday eğiticiler, Temel Kavramlar, Ruhsal Travma, Psikososyal Müdahale ve Temel İlkeler, Psikolojik İlk Yardım, Çalışana Destek, Kurumlar Arası İşbirliği, Ulusal Afet Yapılanması, Ulusal ve Yerel Psikososyal Destek Hizmet Grubu Planı ve Tatbikat konularında sunum yapıyorlar.

4.650 Personele Farkındalık Eğitimi

Dört Aşamalı eğitici yetiştirme sürecinin sonunda Psikososyal Destek Eğiticisi olanlar, görevli oldukları illerde veya ihtiyaç halinde yakın oldukları illere giderek farkındalık eğitimleri yapıyorlar. Salgın hastalık döneminde uzaktan eğitim yöntemiyle sürdürülüyor. Bu kapsamda 2019 yılından bu yana toplam 4.650 personele farkındalık eğitimi verildi.

 

 

 

kaynak:mersin haber

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA