23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Gazeteciye açtığı dava savcılıktan döndü: Videoda hakaret unsuru yok
   

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, metro konusundaki iki farklı açıklamasına dikkat çeken bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci hakkında hem suç duyurusunda bulundu hem de 5 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Suç duyurusunu inceleyen savcılık, siyasetçilerin en sert eleştirilere açık olması gerektiğine dikkat çekti ve kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Tazminat davası ise eylül ayına ertelendi.

 
   

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde metro konusunda konuşurken “Ben metroya karşıyım” demiş, birkaç gün sonra yaptığı açıklamada da “Ben metroya karşı değilim” ifadelerini kullanınca bazı sosyal medya kullanıcıları bir mizah videosu hazırlayarak yayınlamıştı. Mustafa Gültak, o videoyu sosyal medya hesabında kullanan gazeteci Muharrem Çağatay hakkında suç duyurusunda bulundu ve manevi tazminat davası açtı.

Babası adına dava dilekçesini ve suç duyurusu dilekçesini veren Av. Firdevs Gültak Hasancaoğlu, davaya konu videoda, Gültak’ın iki ayrı konuşmasından bazı bölümlerin cımbızlanarak alındığını ve alay edici müzikler eşliğinde algı yaratıldığını ileri sürdü. Davalı Muharrem Çağatay’ın aynı zamanda gazeteci olması nedeniyle, sosyal medyadan yaptığı video paylaşımının binlerce kişiye ulaştığını belirten Avukat Hasancaoğlu, “Davalının eleştiri boyutunu aşarak hakarete ve saygısızlığa giren bu paylaşımı neticesinde müvekkilim derin bir üzüntü ve şok yaşamıştır” dedi. Suç duyurusu evrakını inceleyen cumhuriyet savcısı, hakaret ve küçük düşürmenin zamana, yere ve duruma göre değişebildiğini, suç duyurusuna konu videoda açıkça saygınlığa, onur ve şerefe yönelik bir olgu ya da fiilin olmadığını, bir sövgünün olmadığını vurguladı. Savcılık, siyasetçilerin kaba sözlere ve en ağır eleştirilere katlanabilmeleri gerektiğine de dikkat çekti ve söz konusu videonun sosyal medyada paylaşılmasının hakaret unsuru içermediğini vurguladı. Savcılık açıklanan gerekçelerle kovuşturmaya yer olmadığına dair karar aldı. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı tazminat davası ise eylül ayına ertelendi.

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA