23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Esnaftan Kılıçdaroğlu’na: Erken seçimi dillendirirseniz çok iyi olur, ülkenin gidişatı iyi değil
   

Bir esnaf, Sinop’ta esnaf ziyareti gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na erken seçim isteğini iletti. “Daha görünür şekilde erken seçimi dillendirirseniz çok iyi olur. Çünkü ülkenin gidişatı pek iyi değil” diyen esnafa Kılıçdaroğlu, “Ben de biliyorum, iyi değil. Sandığı koyacağız, millet tercihini yapsın” sözleriyle karşılık verdi. Bir başka esnafın “Ufukta bir seçim görüyor musunuz?” sorusuna ise, “Olması lazım. Çünkü geciken her günün maliyeti vatandaş için çok rahat olacak” diye cevap verdi.

 
   

Sinop'ta bir dizi ziyaret gerçekleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, vatandaşın ve esnafın sorunlarını dinledi. Bir esnaf, Kılıçdaroğlu'na, “Milletvekilleri veya bürokraside fazla maaş alanları siz daha çok dile getiriyorsunuz, Meral hanım daha çok dile getiriyor. Bunun için de teşekkür ederim bir esnaf olarak. Bunlar için ne yapacaksınız?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, “Üç yerden, dört yerden, beş yerden, altı yerden maaş alanların aylıklarını keseceğiz. Herkes bir yerden alacak. 10 milyon işsiz var. Dul ve yetime verdikleri para 673 lira. 673 lirayla bu kadın veya bu erkek nasıl geçinecek?” diye cevap verdi.

“BU KADAR İNSANI TOPLADINIZ DİYE ERDOĞAN SİZE TAZMİNAT DAVASI AÇMASIN…”

Ardından esnaf şu espriyi yaptı:

“Tayyip Erdoğan yine size tazminat davası açmasın bu kadar insanı topladınız diye…” Kılıçdaroğlu gülerek karşılık verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“ŞU ANA KADAR HİÇ DAVA KAYBETMEDİM”

Kılıçdaroğlu, orada bulunan bir diğer esnafın, “Hiç kazandığınız dava var mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

* Şu ana kadar kaybettiğim hiçbir dava yok. Alt mahkeme değil, en son aşamaya gelinceye kadar sonuçta bana hak veriyorlar. Ya Anayasa Mahkemesi bana hak veriyor ya da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bana hak veriyor. Bana hak veriyor ama üzüldüğüm nokta şu: Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni tazminata mahkum ediyor; ‘neden Kılıçdaroğlu'na haksızlık yaptın?' diye. Buradan ben paramı sonunda alıyorum. Ben ama aleyhine beş paralık dava açıyorum, onları kazanıyorum. O bir yukarıya götüremiyor.

“SANIYOR Kİ BEN İKTİDARDAYIM, O MUHALEFETTE”

Esnaf, “Sıkıldık ya… Her taşın altından Kılıçdaroğlu çıkıyor…” diyerek sözlerini sürdürdü. Kılıçdaroğlu ise, “Sanıyor ki ben iktidardayım, o muhalefette. Oysa o iktidarda ama iktidarda olduğunun farkında değil. Rahatsız olmasının nedeni şu: Ben doğruları söylüyorum, o hazmedemiyor. ‘Neden beni alkışlamıyorsun' diyor. Niye alkışlayayım? Vatandaşın derdi varsa onu söyleyeceğim. Sorumlu beni buluyor. Arkadaş bankalar bana bağlı değil, bakanlıklar bana bağlı değil, genel müdürlükler bana bağlı değil. Ben, ‘emekli bu aylıkla nasıl geçinecek' diyorum; ‘vay efendim sen bunu nasıl söylersin.'” ifadelerini kullandı.

“KİM DOĞRUYU SÖYLÜYOR?”

İşyeri kapanan 99 bin esnaf olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ben bu rakamı nereden buluyorum? Esnafların ticaret sicili gazetesi var; gazeteye bakıyorum, kapanan esnaf sayısı var orada. O da diyor ki, ‘etrafa sordum hiçbir esnaf kapanmadı.' O gazete benim gazetem değil, bu gazeteyi ben yayınlamıyorum, yayınlayan TESK. Onlar zaten yayınlıyor, ben de alıyorum, bakıyorum, ‘bu kadar esnaf kapandı.' ‘Kapanmadı' diyor. Kim doğruyu söylüyor?” sorusunu sordu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“BENİM İÇİN HAKİKAT KADAR DEĞERLİ BİR ŞEY YOK”

“Şuna inanmanızı isterim” diyerek sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, “Her yerde, her ortamda mutlaka doğruları söyleyeceğim. Ne derse desin, hiç önemli değil. Benim için hakikat kadar değerli bir şey yok. (Yanında duran küçük çocuğu göstererek) Kendi evlerinde huzur içinde yaşıyorlarsa, güzel bir okula gidiyorlarsa, iyi bir eğitim alıyorlarsa, her evde huzur varsa, her evde bereket varsa en güzel Türkiye, o Türkiye'dir. Biz o Türkiye'nin özlemini duyuyoruz. Onu yapacağız” şeklinde konuştu.

“BENİM MAL VARLIĞIM AZALDI AMA BİRİLERİ SİYASETE GİRDİ, KÖŞEYİ DÖNDÜ”

Siyaseti zenginleşme aracı olarak görmediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

* Politikaya atıldığımda mal varlığım neyse bugün de mal varlığımı kendi internet sitemde yayınladım. Korkmuyorum, alın teriyle kazandım. Benim mal varlığım azaldı ama birileri siyasete girdi, köşeyi döndü. Peki bu para nereden geliyor? Ben mütevazı bir evde oturuyorum üstüne öyle çok büyük harcamalarım da yok.

* Üç çocuğumun her birisinin de eli ekmek tutuyor. Ben ve hanımız evde zaten. Biz mütevazı bir hayat sürüyoruz. Sizin yaşadığınız gibi. Örnek olmak zorundayız topluma. Eğer siz bunu yapmazsanız, lüks içinde yaşarsanız, vatandaşın derdini dinlemezseniz, vatandaşın arasına girmezseniz memleketin sorununu çözemezsiniz.

“BİZİM İNSANIMIZ BİRİNCİ SINIF DEMOKRASİYE LAYIK”

Sinop Belediyesi'ni de ziyaret eden ve sonrasında açıklama yapan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

* Sinop'un sadece Türkiye'de değil, dünyada da tanınması lazım, görkemli bir tarihi var. Bunu da inşallah hep birlikte yapacağız. İktidara geldiğimizde çok güzel şeyler yapacağız. Bu ülkede yoksulluğu bitireceğiz. Bu ülkede her eve huzuru getireceğiz.

* Bizim insanımız birinci sınıf demokrasiye layıktır, üçüncü sınıf demokrasiye değil. Herkes düşüncesini özgürce ifade edebilmeli. insanlar caddelerinde, meydanlarında, sokaklarında rahat gezebilmeli, rahat konuşabilmeli.

* Dolayısıyla biz bu güzel ülkeyi cennete çevirmek istiyoruz, cehenneme değil. Birlikte yaşayacağız ve huzur içinde yaşayacağız.

“ERKEN SEÇİMİ DİLLENDİRİRSENİZ ÇOK İYİ OLUR…”

Kılıçdaroğlu ardından esnaf ziyaretlerini sürdürdü. Bir esnaf erken seçim talebinde bulundu, Kılıçdaroğlu'na şöyle seslendi:

“Daha görünür şekilde erken seçimi dillendirirseniz çok iyi olur. Çünkü ülkenin gidişatı pek iyi değil.”

“SANDIĞI KOYACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu ise, “Ben de biliyorum, iyi değil. Sandığı koyacağız, millet tercihini yapsın” sözleriyle karşılık verdi.

Kılıçdaroğlu, esnafın, “Tercihimizi yapalım artık. Erken seçimi dillendirirsek…” talebini ise “Olur. Hay hay” diyerek yanıtladı.

“BİR AN ÖNCE SEÇİMİN OLMAZI LAZIM”

Kılıçdaroğlu, bir başka esnafın, “Ufukta seçim görüyor musunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Olması lazım. Çünkü geciken her günün maliyeti vatandaş için çok rahat olacak. Bir an önce seçimin olması lazım. Sandık konulsun ortaya.”

Esnaf, “Kesinlikle” diyerek karşılık verdi.

 

 

kaynak:Sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA