13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

ÇOCUĞUNUZA GELECEK VADEDEN BİR EĞİTİMİN ŞİFRELERİ
   

Her çocuğun en önemli hakkı hiç kuşkusuz iyi bir eğitim almasıdır. Nitelikli eğitim anlayışının her geçen gün değerlendiği günümüzde 248 yıllık btirikime sahip olan İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejinde anaokulundan liseye ayrıcalıklı eğitim alan öğrenciler yetişiyor.

 
   

Peki çocuğunuza gelecek vadeden bir eğitimin şifreleri nelerdir? İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejinin iki asrı aşan birikimi bakın ne söylüyor?

Anaokulundan itibaren geleceğine yön verme yetisi

Öğrencilerin geleceklerine erken yaşta yön verebilme yetisi kazanması gerekiyor. Çünkü erken yıllardan itibaren beceri odaklı eğitim anlayışı ile tanışan çocuklar, öğrendiklerini günlük hayatta kullanabilen; bilmekten öte öğrenmekten keyif alan, yaparak ve yaşayarak öğrenen bireyler olarak yetişiyor.

Tasarlama ve teknoloji üretme becerisi

Öğrencilerin anaokulundan itibaren geleceği şekillendirmesi öngörülen kodlama diliyle tanışmaları önem arz ediyor. Teknoloji sınıflarında kodlama robotik, 3D tasarım ve programlama temellerini atan öğrenciler, yeni fikirler keşfederken dijital okuryazarlık seviyelerini geliştirebilir ve günümüz teknolojilerini bilinçli ve verimli kullanmayı öğrenebilir. Bir adım sonrasında ise teknoloji üretebilecek becerilere sahip olabilirler.

Yabancı dil eğitimi ile uluslararası iletişim becerisi

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji İngilizce eğitiminin akademik müfredatını uluslararası tanınırlığı ile CEFR (Avrupa Dil Çerçevesi) oluşturuyor. Liselerden mezun olan öğrenciler, yabancı dili günlük ve resmî iletişim ortamlarında hem sözlü hem de yazılı olarak yeterli düzeyde kullanabilecek mi? Bu sorunun cevabı önemli. Çünkü günümüzde dünyanın her yerinde iletişim kurabilen insanlar, hem hayatın içinde hem de iş dünyası ve akademik dünyada hep bir adım önde.

Her alanda evrensel sanat eğitimi

Görsel sanatlar, müzik, drama, beden eğitimi gibi derslerle öğrencilerin akademik yeterliliklerinin, kültür, sanat ve spor yeterlilikleri ile geliştirilmesi gerekiyor. Öğrencilerin, yaratıcılıklarının ve öz güvenlerinin geliştirilmesi hedeflenerek sanatsal yeteneklerini sergilemeleri ve kendilerini ifade etmeleri sağlanmalı. Böylece geleceğe yolculukta kültürel gelişimleri destekleniyor.

 

Proje modelli lise eğitimi

Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla değiştiği günümüzde proje modelli lise eğitimi ile öğrencilere bilginin yanında üst düzey akademik beceriler kazandırmak da hedeflenmeli. Çünkü merak eden, araştıran, sorgulayan, problem çözen, eleştirel ve yaratıcı düşünen öğrenciler, öğrendiklerini bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirerek projelere yansıtıyor. Böylece bilimsel süreç becerileri kazanan öğrenciler, üniversitedeki akademik hayata da ön hazırlık yapmış oluyor.

 

Fark yaratan ve geleceğe hazırlayan akademik altyapı

İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejinde öğrenciler okul öncesinden liseye kadar Hikâye Sandığı, Düşünmenin Doğası, Ekoloji, Deneylerle Bilim Atölyesi, Yaratıcı Yazarlık, Mucit Atölyesi, Akıl Oyunları, Okuma Becerileri gibi derslerle temel derslerde öğrendikleri bilgileri beceriye dönüştürüyor; içselleştiriyor; kendi ilgi ve yeteneklerini geliştirerek geleceğe çok yönlü hazırlanıyor. Bu tip atölyeler de öğrencilere gelecek vadeden bir eğitimin önemli unsurlarından biri olarak dikkat çekiyor.

 

 

kaynak:sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA