13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

CHP’li Torun: Belediye başkanlarımız engellemelere rağmen çalışıyor
   

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Belediyelerimiz yaptıkları çalışmalarla milletimize nefes olmuştur. Dertlerine derman olmuştur” dedi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinden tartışma yürütmesini de eleştiren Torun, “31 Marttan ders almamışsın ki vatandaşla inatlaşmaya çalışıyorsun. İnatlaşmayı bırak. Belediyelerimize de gölge etme” dedi.

 
   

CHP Yerel Yönetimlerden Sorunlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve beraberindeki milletvekili heyeti Tarsus Belediyesi’nin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Torun daha sonra CHP Mersin İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Güney gazetesinden Abidin Yağmur’un haberine göre,  CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay burada yaptığı konuşmada “Türkiye sürekli bir kriz halinde. Yoksullaşıyor, demokrasiden ve hukuktan uzaklaşıyor. Bu tabloyu yaratanlar ise koltuklarını koruyabilmek için toplumu bölüyor, kutuplaştırıyor. Bu kısırdöngüden nasıl çıkılacağını 31 Mart yerel seçimlerinde vatandaş çok net şekilde gösterdi. Adalet, eşitlik, özgürlük talep edenler, üreten, istihdam yaratan bir Türkiye özlemi duyanlar, sandıkta birleştiler. Bu buluşma Türkiye’nin de önünü açtı. 31 Mart yerel seçimleriyle iş başına gelen CHP’li belediyeler insana saygı duyan, kente özen gösteren, üretim ve istihdam odaklı, halkçı belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini sergiliyorlar. Bugün Türkiye CHP’li belediyelerin sağladığı toplumsal huzur ortamı ve sosyal adalet nedeniyle bir parça nefes alabiliyor, geleceğe umutla bakıyor” ifadelerini kullandı.

“Hem salgınla hem kötü yönetimle mücadele ediyoruz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da,  “Zor günlerden geçiyoruz. Bir yandan salgınlar mücadele ederken öbür yandan maalesef kötü yönetimle mücadele ediyoruz. İşsiz sayımız 10 milyonun üzerine çıktı. Milyonlarca vatandaşımız yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Esnafımız maalesef perişan, çiftçimiz ağır maliyetlerin altında eziliyor. Avrupa ülkeleri pandemiyle mücadelede 160 milyar doların üzerinde harcama yaparken, en geri kalmış ülke dahi GSMH’nin yüzde 20’sinin üzerinde vatandaşına destek verirken maalesef bu ceberut yapı 7 milyarlık bir harcamayla bizim sorunlarımıza çözüm bulmaya çalışıyor. Yani GSMH’nin yüzde 1.2’sine bile tekabül etmiyor. Vatandaşa destek yerine borç veriliyor. Ama sadece bir günde 50 milyon dolardan fazla faiz ödüyoruz. Bu hatalı yönetimin dayattığı bir sonuç. Maalesef her sabah zam haberleriyle uyanıyoruz. Vatandaştan her şeyi esirgeyen yapı kendine geldi mi bonkör davranıyor. Vatandaş yandım Allah diyor ama vatandaşın sesini duyan yok. Bu yönetim artık saraydan vatandaşın dertlerini göremiyor. Çünkü bir elleri yağda, bir elleri yağda” dedi.

 

“Vahap Seçer engellemelere rağmen çalışıyor”

CHP’nin yerel seçimlerde elde ettiği başarının halkın inancını artırdığını ifade eden Torun,  “Belediyelerimiz yaptıkları çalışmalarla milletimize nefes olmuştur. Dertlerine derman olmuştur. Belediyelerimizi engellemeye çalışsalar da vatandaş her şeyin farkında. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve geldiğinden bu yana ihtiyaç sahibi herkese dokundu. Bütün topluma hizmet etti. Hizmet ederken de 2.2 milyar olan borcu 1,5 milyarın altına indirdi. Sadece geçen yıl 704 milyon lira yatırım yaptı. 250 milyon liralık borçlanma istedi, mecliste 4 kez engellendi. Bu para kime harcanacaktı? Mersin’e harcanacaktı. Ama bunların derdi şu. Biz sana hizmet yaptırmayız, engelleriz. Ama Vahap Seçer bunların da üstesinden gelecek, 144 projeyi hayata geçirecek” diye konuştu.

“Sana buradan ekmek çıkmaz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile tartışmaya girmesini de yorumladı. Torun şunları söyledi:

“Ülkeyi yönetemez, bir şey söyleyemez hale geldiler ki karda kayan 2 aracın görüntüsünü böbürlene böbürlene anlatıyorlar. Sana buradan ekmek çıkmaz Recep Tayyip Erdoğan. 31 Marttan ders almamışsın ki vatandaşla inatlaşmaya çalışıyorsun. İnatlaşmayı bırak. Belediyelerimize de gölge etme. Milletimizin sorunlarını çözmek için geliyoruz. Biz hazırız. Dert yaratmak sarayda oturanlara nasip oldu, o dertlere derman olmak da bize nasip olacak.”

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA