13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mustafa Esmer Cengiz ‘in Kaleminden Taylan Mete...
   

Herkesin en az bir tane en iyi dostu,kardeşi vardır ya Taylan da benim en iyilerimden biri işte. Adını abisi koymuş:Denizlerin yol arkadaşı Taylan Özgür’ü yaşatmak adına. Yuvasız büyüdük biz. Birlikte acılar içinde acıları paylaşarak. Sokaklarda birlikte olduk çoğu zaman;açlığıda, çaresizliğide birlikte yaşadık. En zifiri karanlıkta… Neyse, birgün anlatırım kıymetli kardeşimle anılarımızı.

 
   

Aradan yıllar geçti hasbelkader tutunanlardan olduk… Sonra SHP’nin gençlik kolları Mersin İl Başkanı yaptılar beni,Taylan da yönetimde. Lafını esirgemezdi Taylan. Bir gün partiden birine öyle bir laf etti ki onu disipline vermek zorunda bıraktılar beni. Kendi dilekçesini kendisine yazdırmak zorunda bıraktılar. Acısı hala yüreğimdedir. Sonra Taylan kardeşim evlendi, bense kaldığım yerden devam ettim mücadeleye, Bir anımızı paylaşmak için oturdum bilgisayarımın başına; hani uçup gitmesin diye, unutulmasın diye. Yağmurlu bir gündü hiç unutmam;kaldığımız tek odalı evin çinko damı damlıyordu. Öyle de olsa evden çıkamıyoruz, nereye çıkacaksın.

Akşamı ettik.
Evde tek kanepe var yağmurun damlamadığı, o akşam kenepede yatma sırası Taylan’da, ben yer yatağında. Canımız şarap çekti nasıl olduysa. İyi güzel de; Para! Para yok. Taylan hadi kalk dedi,büfeye gittik. Hep gittiğimiz büfe. Büfeci amca bir sıkıntımız olduğunu çaktı anında. Müşterilerin gitmesini bekledik. Bu ara Taylan bir köşede duran yumurta kolilerine bakıyor. Kolide farklı bir yumurtayı alıp alıp yerine bırakıyor. Yumruk kadar iri bir yumurta. Bir muziplik yapacağı belli. Amca dedi yumurtayı büfeciye göstererek: Bu yumurtayı hangi tavuk acaba, nasıl acaba… Büfeci duymazdan geldi önce; ama üçüncü dördüncü soruşunda dayanamadı: Ne bileyim ben dedi,ben mi yumurtladım sanki!

Şey dedi taylan: Biz iki şişe şarap alacaktık da. Para? Para yok! Para yoksa şarap da yok! Taylan arka cebinden kimliğini çıkarıp vurdu masaya; al dedi sende kalsın, parayı getirdiğimizde alırız artık. Ben durur muyum , bende kimliğimi çıkarıp bıraktım masaya. Büfeci amca bir kimliklere baktı bir bizim suratlarımıza; aklından neler geçirdi de söyleyemedi… Rafa gitti,iki şarap aldı, sardı. Bu son olsun, dedi verdi.
Kim tutar bizi! Ardan yine yıllar geçti… Bu gün aradı beni.İşler iyi gitmiyormuş,oğlu hala rahatsızmış; pahalı bir rahatsızlık; bütün tadım kaçtı anlayacağınız. Bu günlerde bir gazete çıkarma hazırlığındaymış, çok sevindim arasıra bizede yazarsın değilmi birader dedi;elbette dedim kıymetli kardeşim, en güzel ve en hazin anılaramızla başlarız… Güzel yüreğinden öperim kıymetli dost, ağabey kardeş…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mustafa Esmer Cengiz

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA