13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: 13 şehit varken, yaylada kahvaltıya gidiyor
   

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Gara operasyonuna ve 13 vatandaşımızın terör örgütü PKK tarafından katledilmesine değinen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi: "Müjde vereceğim" dedi, askerlerimiz şehit oldu. Sanki hiç bu olaylar olmamış gibi yaylaya kahvaltıya gidiyor. Şehit annesini propaganda malzemesi olarak kullanıyor.

 
   

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ziyaret edilen ve Gara operasyonuyla ilgili bilgilendirilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Geçen hafta hakkındaki mahkeme kararının TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla yeniden milletvekilli haklarını kazanan CHP’li Enis Berberoğlu da Meclis’e gelerek, partisinin grup toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

CHP, AVUKATLIK BÜROLARINDA KURULAN BİR PARTİ DEĞİLDİR

– Bu partinin dokularında Kuvâ-yi Milliye ruhu var. CHP avukat bürolarında kurulan bir parti değildir, savaş meydanlarında kurulmuştur. Cumhuriyet kurulmadan önce kurulmuştur. Ve o insanlar Cumhuriyet’i kurdular.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA

– Bir bardak vardı, bütün haksızlık birer damla halinde o bardağa düşüyordu. Enis Berberoğlu damlası bardağı taşıran damla oldu. Ve biz rahatlıkla söyleyebilirim, dünya siyaset tarihinin en anlamlı ve en uzun yürüyüşünü yaptık. Adına adalet yürüyüşü dedik!

– Memlekette adalet yoktu. Adalet için yürüdük. Demokrasiyi güçlendirmek istiyoruz. Çağdaş uygarlığı yakalamak ve sonrasında geçmek istiyoruz. Hedefimiz bu. Türkiye'de adaleti gerçekleştirmek için mücadele eden milyonlar var. Enis Berberoğlu görevinin başındadır. Hoş geldiniz.

SARAY YERLE BİR OLDU, ŞEKLEN ORADA BİR SARAY VAR

– Enis Berberoğlu için Türkiye’deki yargının durumunu düşünebiliyor musunuz? Nasıl bir yargı! AYM hak ihlali var diyor, alt mahkeme uygulamam diyor. Bir mahkemeyi düşünün, AYM’yi takmayacağım diyor! Gücümü Saray’dan alırım diyor! Bugün o Saray yerle bir oldu; şeklen orada bir Saray var.

O HAKİM DERHAL GÖREVDEN ALINMALI

– Enis Berberoğlu için Anayasa Mahkemesi kararını uygulamayan hakimin derhal görevden alınması lazım. Bu ülkede talimatla görev yapan hakimler, yargı içinden alınmadığı sürece bütün yargı töhmet altında kalıyor.

ŞEHİTLER ÜZERİNDEN SİYASİ HESAPLAŞMA YAPIYORLAR

– Şehitlerimiz için hepimiz yanıyoruz, içimiz yanıyor. Adeta şehitler üzerinden hesaplaşan bir Türkiye… Şu iktidarın yaptığına bakın! Gara şehitleri 5.5-6 yıldır terör örgütünün elindeki askerlerimiz. 6 yıldır defalarca hatırlatılmasına rağmen ne yapıldı? Şehitler üzerinden hesaplaşma yapılan bir döneme, bir iktidara denk geldik.


“MÜJDE VERECEĞİM” DEDİ, ASKERLERİMİZ ŞEHİT OLDU– Aileler defalarca geldiler. Benimle de görüştüler. Malatya'ya gittim orada da görüştüm. Ailelerle basın toplantıları yapıldı. Soru önergeleri verildi. Her soru önergesine, sıradan olayın özüne inmeyen cevaplar verildi.

– Erdoğan ‘bir müjde vereceğim' dedi. Ama askerlerimizin tamamı şehit oldu. Açıklama yapmaktan korktular. Devleti yöneten birisi, ‘Çarşamba günü çok önemli bir açıklama yapacağım' diye bir açıklama yapmaz!

DAVULLA ZURNAYLA REHİNE Mİ KURTARILIR?

– Operasyonlar gizli yapılır, kimseye haber verilmez. Rahmetli Ecevit, terör örgütünün başındaki kişiyi alıp getirirken eşine bile haber vermemiştir. Devlet böyle yönetilir. Bırakın devleti bunlar bir köy bile yönetemezler!

– Davulla zurnayla rehine mi kurtarılır Allah aşkına? Rahmetli Ecevit, Kıbrıs çıkarmasını yaparken eşine bile haber vermemiştir. Bu davulla zurnayla harekat başlattık diyor.

NEDEN MALATYA VALİSİ AÇIKLADI?

– Şehit olan bu kardeşlerimizin öldüğü haberi geldi. Önce şunu düşündüm. Nerede, nasıl bu kardeşlerimiz şehit oldular. Bilgiler parça parça önümüze gelmeye başladı. Açıklamayı Malatya Valisi yapıyor. Niçin? Cumhurbaşkanı, Milli Savunma Bakanı var. İdlib'deki şehit haberlerimizi de Hatay Valisi vermişti. Çünkü hatalarını biliyorlar.


ŞEHİT ANNESİNİ TELEFONLA KONGEREYE BAĞLIYORLAR– Erdoğan, sanki hiç bu olaylar olmamış gibi bir yaylaya kahvaltıya gidiyor. Rize ile Trabzon arasında her 15 metreye bir polis dikiyorlar. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şey. Sen kendi vatandaşına güvenmiyorsun.

– 13 şehidimiz var. Umrunda bile değil. Tüm vatandaşlarımdan rica ediyorum. Rize kongresini oturun izleyin. O gülüşmeler, o kahkahalar, o fıkralar. Ben böyle bir ahlak görmedim.

– Şehit annesini telefonla bağlatıyorlar. Erdoğan’ın keyfi yerinde, anne ağlamaklı. Ders vermeye kalkıyor. Allah bu millete sabır versin. Bir şehit annesi ya. Onu propaganda malzemesi olarak kullanıyor!

NİYE ÇOCUKLARINA BEDELLİ ASKERLİK YAPTIRDIN?

– Bütün Türkiye görüyor bunları. Nasıl güldüğünü, eğlendiğini görüyor. Askerlerimiz, sivillerimiz, devlet görevlilerimiz hayatını kaybetmiş. Bırakın bari bir anne matemini yaşasın. Şehit annesine “Oğlunuz şehit oldu, siz bu şerefi yaşadınız” diyor. O şeref en çok sana yakışıyor. Göndersene çocuklarını askere. Niye bedelli askerlik yaptırdın? Neden bu ülkede hep fakir fukaranın çocukları bedel ödüyor! Hangi AK Parti milletvekilinin çocuğu bedel ödedi bu ülkede?

– Erdoğan’a beş soru soracağım, cevabını millet adına ondan bekleyeceğim. Soru benim değil 83 milyonun sorusudur! Bu ülkede kim yaşıyorsa bu soruların cevabını istiyoruz. Çık millete açıkla!

 

 

SÖZCÜ

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA