13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mavi Düşlerinin Peşinde Mersin’e Geldiler
   

Mezitli Belediyesi, daha önce hiç deniz görmemiş olan Gaziantepli çocukları misafir etti. Rotary Kulüpleri 2430’un Bölge Federasyon Başkanı Serhan Antalyalı’nın destek verdiği ve İpekyolu Rotaract Başkanı İsmail Karakurt’un hayata geçirdiği ‘Mavi Düşler’ projesi kapsamında Mersin’e gelen Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi Yalnızbağ köyünde bulunan Yalnızbağ İlköğretim Okulu öğrencileri, denizle tanıştı, tekne gezintisi yaptı, ilçenin tarihi yerlerini inceledi, yelken açmayı öğrendi. Çocukları misafir eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çocuklara yemek ikram ederek, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye’nin Kurtuluş Savaşını anlattığı ‘Nutuk’ kitabı hediye etti. Gaziantepli çocuklar günü, Mezitli Belediyesinin üstü açık otobüsleri ile sahil boyu kent turu yaparak tamamladı.

 
   

HERŞEY ‘DENİZİN KOKUSU NASILDIR?’ SORUSUYLA BAŞLADI

Çocukların “Deniz’in Kokusu nasıldır?” diye sorması üzerine Mavi Düşler Projesinin hayata geçtiği bilgisini veren Rotary Kulüpleri 2430. Bölge Guvernörü Serhan Antalyalı, “9-10 yıllık yaşamlarında hiç deniz görmeyen çocuklarımızın böylesi bir talepleri İpekyolu Rotaract Başkanı İsmail Karakurt’un aracılığı ile bize iletilince seve seve kabul ettik. Minik çocuklarımızı Mersin’de misafir ettik. Önce bir tekne gezisi yaptık. Çocuklar ilk kez denizle tanıştılar, denizi kokladılar. Rota Yelken Kulübü kapılarını çocuklarımıza açtı. Yelken eğitimi alan çocukların gözlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan bizleri misafir etti ve kahramanlarımıza birer de Nutuk hediye etti. Sonra bahardan kalma bir günde üstü açık otobüslerle sahil turu yaptık. Anılardan hiç ama hiç silinmeyecek bir gün yaşadı çocuklarımız. Tabi onların mutluluğuna ortak olarak bizde unutulmaz bir gün yaşadık. Çocuklarımıza bu sevinci kazandırmamızı sağlayan Başta Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan ve ekibi olmak üzere Rota Yelken Kulübü Başkanı Cengiz Sönmez’e, Rotaryan arkadaşlarımıza ve tüm emeği geçen herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunarım. 7 aylık Guvernörlüğüm esnasında çok keyifli anlar yaşadım. Bu da onlardan birisi oldu” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“ÇOCUKLARIMIZ KADAR BİZİM İÇİN DE ÇOK ÖZEL BİR GÜN OLDU”

Özel çocukları Mezitli’de ağırlamış olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Bugün çok özel misafirlerimiz oldu. Hiç denizi görmemiş çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirebilmek adına ağırlamaya çalıştık. Çocuklarımız kadar bizim içinde unutulmaz ve özel bir gün oldu. Yüzlerindeki sevinçleri görmek her şeye değerdi. Keşke pandemi süreci olmasaydı da belediyemizin tesislerinden daha uzun yararlanmalarını sağlasaydık. Birlikte etkinlikler gerçekleştirseydik. Ancak kısıtlamalar altında bu kadar yapabildik. Ancak bundan sonra kendilerini her zaman Mezitli’de ağırlamaktan mutluluk duyarız” diye konuştu.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA