13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Eğitim uzaktan, sorunlar yakından
   

Mersin’de, Eğitim-Sen’in girişimleri, çok sayıda sivil toplum örgütünün katılımıyla oluşturulan Eğitim İzleme Kurulu, uzaktan eğitim raporunu açıkladı. Kurulun 226 öğretmenle birebir görüşerek hazırladığı rapora göre, uzaktan eğitim sürecinde öğretmen de öğrenci de mağdur oldu. Öğrenciler arasında eşitsizlik arttı, birçok öğrenci eğitim düşüncesinden koptu, öğretmenler kendi olanaklarıyla sürece ayak uydurmaya çalıştı.

 
   

Güney gazetesinden Abidin Yağmur’un haberine göre, Eğitim-Sen Mersin Şubesi, pandemi sürecinde eğitimde yaşanan sıkıntıların gözlemciler tarafından izlenmesi ve çözüm önerileri sunulması için Eğitim İzleme Kurulu oluşturulması çağrısında bulunmuş, çok sayıda dernek, sendika ve meslek odası bu kurula üye vermişti. Eğitim İzleme Kurulu, uzaktan eğitim süreciyle ilgili bir araştırma yaptı ve hazırladığı raporu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre araştırma 226 öğretmen ile görüşülerek yapıldı. Öğretmenlerin yüzde 35’i Tarsus, yüzde 17’si Yenişehir, yüzde 16’sı Toroslar, yüzde 13’ü Akdeniz, yüzde 13’ü Mezitli ve yüzde 6’sı diğer ilçelerde görev yaptığını beyan etti. “Uzaktan eğitimle ilgili eğitim/destek aldınız mı?” sorusuna öğretmenlerin yüzde 18’i “Uzaktan eğitim ile ilgili seminere katıldım” yanıtı verdi. Eğitim ve destek almadığını söyleyen öğretmenlerin oranı ise yüzde 28 oldu. “Kurumunun sağladığı online platform ve uygulamaları yeterli bulan” öğretmen sayısı 84 kişi iken öğretmenlerin yüzde 53’ü yani 130 kişi farklı online platform/uygulamalar kullanmak zorunda kaldığını belirtti.

Uzaktan eğitim nedeniyle internet maliyeti artan öğretmen oranı yüzde 35, ders yapabilmek için yeni cihaz alan öğretmen oranı yüzde 38 oldu. Katılımcı öğretmenlerin yüzde 52’si evinde ders için bir düzenleme yapmak durumunda kaldı.  Katılımcıların yüzde 64’ü müfredatın uzaktan eğitime uygun olmadığını düşündüğünü ifade etti. Katılımcı öğretmenlerin yüzde 64’ü uzaktan eğitim sürecinde velilerin desteğini hissedemediğini söyledi. Uzaktan eğitim sürecinde meslektaş dayanışmasının olmadığını ifade eden öğretmenlerin oranı ise yüzde 84 oldu.  “Uzaktan eğitim sürecinde kurumun desteğini hissettim” önermesine öğretmenlerin yüzde 94’ü “Katılmıyorum” diye yanıt verdi.

“BİRİNCİ DÖNEM KAYIP YIL OLDU”

Eğitim İzleme Kurulu’nun raporunda şu görüşler yer verildi: “Öğretmenlere hem “uzaktan eğitim uygulamaları”, hem de uzaktan eğitimde kullanılacak “materyal tasarım/geliştirme” konusunda yeterince destek sağlanmamış olması, 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci döneminin özellikle öğrencilerimiz açısından büyük ölçüde kayıp bir dönem olmasına neden olmuştur.”

“EK MASRAF ÇIKTI AMA EK DERS ÜCRETİ ÖDENMEDİ

“Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerin derslerin niteliğini artırmak için bilgisayar, tablet, internet vb. alarak yeni harcamalar yapmak zorunda bırakılmış ve artan internet ve telefon faturaları nedeniyle giderlerde önemli artışlar yaşanmıştır. İnternet, bilgisayar ve tablet desteği görmeyen öğretmenler, uzaktan eğitim sürecinde ek ders ücretlerinin ödenmesi sürecinde de çeşitli mağduriyetlerle karşı karşıya bırakılmıştır.”

“FAZLA ÇALIŞMA EĞİTİM EMEKÇİLERİNİ YIPRATTI”

“Yasalarla tanımlanmış sekiz saatlik çalışma süresi, öğrencileri ve velileri desteklemek üzere daha uzun saatlere, akşam saatlerine ve hafta sonlarına kadar uzamıştır. Okul çağında çocukları olan eğitim ve bilim emekçileri evde sessiz bir yer/uygun ortam bulmak için büyük özverilerde bulunarak çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Bu çabaların yanı sıra, ağırlıklı olarak kadın eğitim emekçilerinin üstlerinde kalan yoğun ev içi sorumluluklar, toplumsal alanda da göz ardı edilen sorunlarının uzantısı olarak, daha da ezici ve yıpratıcı hale gelmiştir.”

“ÖĞRENCİLER EĞİTİM DÜŞÜNCESİNDEN KOPTU”

“Pandeminin yarattığı kaygı ve strese, eğitime erişememe ve uzaktan eğitimde yaşanan sorunlar da eklenmiş ancak bu sorunların çözümüne, öğrencinin eğitim düşüncesinden kopmamasına, motivasyonun yükseltilmesine dair yeterli psikolojik destek ve rehberlik hizmeti sunulmamış; bu konuda gerekli yönlendirmeler yapılmamıştır.”

“EŞİTSİZLİKLER KATLANARAK ARTTI”

“Bu süreçte karşı karşıya kalınan en büyük problem hâlihazırda var olan eşitsizliklerin daha da artması, katlanarak çoğalması olmuştur. Özellikle sosyoekonomik durumu iyi olmayan düşük gelirli alt sınıflar, yoksul aile çocukları, tarım işçisi çocuklar, anadili farklı olan çocuklar ve diğer dezavantajlı gruplar uzaktan eğitime ulaşamamış, sistemin dışında bırakılmışlardır. Kısıtlı imkânlarla uzaktan eğitime erişim sağlayabilen, ailenin ortak cep telefonunu vb cihazlarını kullanan çocuklar da bu süreçte internet erişimi, uygun zaman ve mekân olmayışı gibi sorunlarla eğitim haklarından etkin biçimde yararlanamamış, hatta mahrum bırakılmışlardır. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yürütülen canlı derslere katılım, birçok okulda %15-20 dolaylarında kalmıştır. Öğrencilerin dersleri izlemek için gerekli teknolojik donanım ve internetten yoksun olmaları eşitsizliklere yol açmış, anayasal bir hak olan eğitim hakkı kullanılamaz hale gelmiştir.”

 

 

kaynak:mersinyaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA