13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Hikmet Öz’den Tarih Severlere Müjde
   

Tarsuslu Modern Mozaik Sanatçısı ve Araştırmacı-Yazar Hikmet Öz, ‘’Tarsus Tarihi’’ ve ‘’Bilinmeyen Tarsus’’ isimli eserlerinin yeni baskıları ile yeniden tarih severlerle buluştu.

 
   

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın konuğu olan Öz, eserlerinin yeni baskılarını Oda Başkanı H. Ruhi Koçak ve Başkan Yardımcısı Fuat Togo’ya hediye etti.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mozaik Sanatçısı ve Araştırmacı-Yazar Hikmet Öz’ü ağırladı. Öz’ün kent tarihine ışık tutan ‘’Bilinmeyen Tarsus’’ isimli eserinin 2’nci baskısı, ‘’Tarsus Tarihi’’ isimli eserinin de 4’üncü baskısı yayınlandı. Tarsus TSO’yu ziyaretinde Oda Başkanı H. Ruhi Koçak ve Başkan Yardımcısı Fuat Togo ile kentin tarihi üzerine sohbet eden Öz, ‘’Tarsus insanı tarihini çok sever. Tarihsel süreçte Tarsus’ta yaşayan ünlü kişilerden bahsederken çok heyecanlanır. Bu durum da çok normal. Tarsus, dünyanın her tarafından gelen insanların yerleşmek için uğraş verdiği yer olarak tarih boyunca cazibesini hep korumuştur. Anadolu’nun kültür mozaiğine en güzel ve mükemmel yapısıyla Tarsus’ta rastlamak her zaman mümkündür. Tarsus’un tarihi yapısı, antik mimari dokusu, coğrafyasındaki değişiklik, kentle ilgili söylencelerin çok çeşitli halklara göre uyarlanışının zenginliği, zaman içerisinde yitip giden eski kent dokusuna ait yapılar konusunda zamanımız insanına bilgiler, belgeler aktarmam gerekiyordu. Uzun yıllar Tarsus ile ilgili başvuracağınız kaynak kitap olarak evinizin bir köşesinde özenle saklayacağınız bu eserle unutulmamanın mutluluğunu yaşamak da benim için ayrı bir mutluluk. Kültürel ve sanatsal çalışmalara destek ve katkılarından dolayı Tarsus Belediye Başkanı Sayın Haluk Bozdoğan’a ayrıca teşekkür ederim. Yayınların keyifle okunmasını umut ediyorum’’diye konuştu.

Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak ve Başkan Yardımcısı Fuat Togo da Tarsus’un tarihine ve kültürel değerlerine verdiği önemden dolayı Mozaik Sanatçısı ve Araştırmacı-Yazar Hikmet Öz’e teşekkürlerini ilettiler.

kaynak:mersinhaber

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA