23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Büyükşehir’in Desteği Toplu Taşıma Esnafına Büyük Moral Oldu
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde esnafın yaşadığı sıkıntılara derman olmak adına önlemler almaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde toplu taşıma esnafı için de sevindirici kararlara imza atıldı. Toplu taşıma araçlarında kullanım yaşı 10’dan 15’e çıkarıldı. Öğrenci taşımacılığı yapan S plakalı araçların vize ücretlerinde yüzde 90, T, M, H, C ve personel taşımacılığı yapan S plakalı araçların ücretlerinde ise yüzde 55 indirime gidildi. Alınan kararlar nedeniyle mutlu olan toplu taşıma esnafı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 
   

“6 bin 419 adet plaka sahibi destekten yararlanacak”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde toplu taşıma esnafına sağlanan destekten 6 bin 419 adet plaka sahibi esnafın yararlanacağını belirterek, şunları söylemişti:

“Niye yüzde 55-yüzde 90 farkı var? Bildiğiniz gibi öğrenci taşıyan servislerimiz bu süreçte en çok mağduriyet yaşayan toplu taşıma araçları oldu ve bizim de feragat ettiğimiz tutar 1 milyon lira civarında bu gelirden. Toplu taşıma araçlarının devir işlemlerinde hem faaliyet yaşlarında 10-12 sınırı eşitlendi. 15 yaşa çıkarıldı. Hem devirler 15 yaşına kadar yapılabilecek hem de faaliyetleri bir aracın 15 yaşına kadar devam edecek. Geçtiğimiz meclis toplantısında da S plakalardan uygunluk belgesi almayı Temmuz ayına kadar durdurmuştuk. Toplamda 1564 araç öğrenci güzergah izin belgesi taşıyor. Yaklaşık olarak 1,5 milyon lira toplu taşıma esnafına katkı yapmış oluyoruz. Yani vize, uygunluk belgesi indirimi, bütün bunlar içerisinde 1,5 milyon lira gibi bir gelirden belediye feragat etmiş oluyor.”

“Esnafımız büyük bir sıkıntıdan kurtulmuş oldu”

Toplu taşıma esnafının yüzünü güldüren kararları değerlendiren Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, “Son günlerde dünyada olduğu gibi Türkiyemiz’de de pandemi hastalığı hepimizi kavurdu. Aylarca işe çıkamayan esnafımız oldu. Hele servis araçlarımız biliyorsunuz, okulların kapanması ile birlikte çok büyük sıkıntılar içerisine girdi. Taksicilerimiz, minibüsçülerimiz aynı şekilde yasaklar bölümünde büyük sıkıntı yaşadı” dedi. Esnafın vergisini, SSK ve BAĞ-KUR’larını ödeyemez hale geldiğini, bu sıkıntılardan dolayı bir çözüm derdine düştüklerini söyleyen Sarı, şu ifadeleri kullandı:

“Dolayısıyla bir çözüm içerisinde kıvranıp duruyorduk. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız’a durumumuzu anlatınca bizi makul karşıladı ve aynı zamanda Daire Başkanımız Ersan Bey ile beraber çağırdılar. Bir çözüm noktasında vize ücretlerimizin yarı yarıya indirilmesi esnafımıza bir hediye oldu. Can suyu derler ya, onun gibi bir şey oldu. Aynı zamanda taksicilerimizin ve minibüsçülerimizin araba yaşlarından dolayı sıkıntıları vardı. Pandemiden dolayı arabalarımızı değiştiremiyorduk, sıkıntılar vardı. Yeni model araçlar alamıyorduk ve 10 yaş bize yeterli gelmiyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve Ulaşım Daire Başkanlığımız bizi makul karşıladılar. Geçen hafta konuyu meclise getirdiler. Hem araç kullanım yaşı 10’dan 15’e çıkarıldı, hem de vize ücretlerimiz yarı yarıya indirildi. Kendilerine ve Meclis üyelerimize esnafım adına sonsuz teşekkürler ediyorum. Esnafımız büyük bir sıkıntıdan kurtulmuş oldu.”

“Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz”

25 yıldır servis şoförlüğü yapan Mehmet Yılmaz, “Sıkıntılarımız vardı, o sıkıntılarımız giderildi. Sayın Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve Daire Başkanımız’a çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Servisler çalışmıyordu, öğrenci yoktu. 24 saat yatıyorduk. Bizler için çok büyük bir moral oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Gün geliyordu siftahsız kapatıp eve gidiyordum”

Pandemiden dolayı çok sıkıntı yaşadıklarını kaydeden taksicilik yapan Gökhan Saruhan ise uygulamadan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şunları söyledi:

“Son zamanlarda Belediyemiz olsun, Şoförler Odamız olsun gerekli yardımları gerçekten yaptılar, sağ olsunlar. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Ulaşım Daire Başkanlığımız, meclis üyelerimiz hepsine tek tek teşekkür ediyoruz harçlarda yaptıkları indirimlerden dolayı. Taksilerimizi değiştirmek zorunda kaldığımızda yaş sınırlaması vardı. Yaş sınırlamasını uzattılar. Bizim için çok büyük bir sürpriz oldu. Çok da güzel oldu. Pandemiden dolayı çalışma süreleri düştü, iş potansiyeli azaldı. İşimiz yüzde 50’nin altına düşmüştü. Gün geliyordu siftahsız kapatıp eve gidiyordum.”

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA