13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

CHP’li Altay: ’İnönü kadar başınıza taş düşsün desem ayıp olur’
   

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün AKP’liler tarafından hedef alınmasına “Bu İnönü ile zorunuz ne sizin? İnönü kadar başınıza taş düşsün desem ayıp olur” diye yanıt verdi.

 
   

TBMM Genel Kurulu’nda 2021 bütçesinin görüşmeleri sonlanırken konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar ve Cumhur İttifakı’na teşekkür ederken muhalefete yer vermemesine tepki gösterildi. Bütçe görüşmelerinin son gününde sık sık gündeme gelen 'diktatör' tartışması Oktay'ın konuşmasıyla yeniden alevlendi.  CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Oktay’a “Bize? Bize? Bu kadar katkı verdik, bu kadar eleştirdik, sizi yoldan çıkarmamaya çalıştık. Bize teşekkür yok mu?” diye sordu. Altay’ın bu çıkışı teşekkür tartışmasına döndü. Kürsüye çıkan Altay’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Almanya Şansölyesi Adolf Hitler, SSCB Komünist Parti Genel Sekreteri Josef Stalin ve ABD Başkanı Donald Trump’a benzetmesiyle tartışma büyüdü

Konu eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye gelince CHP’li Altay, AKP’lilere “Bu İnönü ile zorunuz ne sizin. İnönü kadar başınıza taş düşsün desem ayıp olur” dedi.

İnönü tartışması Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı:

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY (Devamla) - Sayın Bakanlarımıza, yine, aynı Cumhur İttifakı çatısı altında destek veren milletvekillerimize ve Sayın Genel Başkan Bahçeli'ye teşekkürlerimi sunuyorum. (AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar)

ENGİN ALTAY (CHP İstanbul Milletvekili) - Bize? Bize? Bu kadar katkı verdik, bu kadar eleştirdik, sizi yoldan çıkarmamaya çalıştık. Bize teşekkür yok mu?

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (AKP Çankırı Milletvekili) - Etti etti, duymadın mı?

ENGİN ALTAY (CHP İstanbul Milletvekili) - Bize niye etmiyor ya?

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY (Devamla) - Yeni yılınızı şimdiden tebrik ediyor, salgının oluşturduğu zorluklarla geçen 2020'nin ardından 2021 yılının sağlık ve huzur dolu geçmesini temenni ediyorum. Bu düşüncelerle 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile ve 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'mizin bir kez daha ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar)

BAŞKAN - Teşekkür ederim.

ENGİN ALTAY (İstanbul) - Başkanım…

BAŞKAN - Sayın Altay…

ENGİN ALTAY (İstanbul) - Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı kürsüdeki konuşmasının "Altıda birlik" kısmında partimize sataştı dersem hafif kalır, hakaret etti.

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (AKP Çankırı Milletvekili) - Hakaret yok.

….

ENGİN ALTAY (İstanbul) - Sayın Başkanım, teşekkür ederim.

Sizinle, Parlamentodaki bütün grupların temsilcileriyle Azerbaycan'a gittik, bizi götürdünüz, teşekkür ederim, keşke Cumhurbaşkanı da Kıbrıs'a ve Azerbaycan'a Parlamentodaki bütün siyasi parti gruplarından birer temsilci davet etseydi diye düşünüyorum. (CHP sıralarından alkışlar)

Bu İnönü'yle zorunuz ne sizin ya? "İnönü kadar başınıza taş düşsün." desem ayıp olur. (CHP sıralarından alkışlar)

İkincisi, hakikaten, cumhuriyet tarihinde herkesin kusuru, eksiği olabilir; siyasetçiler eleştirilir, eleştirilmeyecek olan belli, bizim kimi eleştiremeyeceğimiz belli inancımız vesaire gereği ama bir vefa olur ya, bir vefa olur ya. Türkiye'nin içinde bulunduğu o koşullarda -yani ömrü savaş cephelerinde geçmiş- üstelik devletin anahtarını kendi iradesiyle, çok partili hayata geçerek cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak için, Demokrat Partiye devrettiği gece "Bu benim en büyük siyasi zaferim." diyebilen bir yüce insanla didişmek bu milletin vicdanında karşılık bulmaz. (CHP sıralarından alkışlar) Azerbaycan'a yüksek hassasiyetimiz hepimizin var ama keşke 14 Ekim 2009'da Bursa'da Azeri bayraklarını yasaklatmasaydınız, polise toplatmasaydınız. (CHP sıralarından alkışlar)

….

ENGİN ALTAY (Devamla) - Minnettar kalırım.

Franco'ya… Danışmanlara dedim ki: Biraz bakın bu adama. Yahu Kur'an çarpsın, yerli ve millî ya, yerli ve millî Franco.

HASAN ÇİLEZ (AKP Amasya Milletvekili) - Franco sizin olsun sizin, hayrını görün.

ENGİN ALTAY (Devamla) - Yani Franco'da da İspanyolluk, Katoliklik çok ön planda. Şimdi, bizim tabii, Cumhurbaşkanımızın "Ben gidersem tek devlet biter, tek bayrak biter." paranoyası onun kendi işi de. Bir benzerlik şu ama: "Ben düşersem Almanya yok olur." demiş Hitler, Almanya yok olmadı. "Ben gittiğimde kapitalistler sizi kör kedi yavruları gibi boğacak." demiş Stalin, orada duruyor, kimse boğulmadı. "Beni azlederseniz piyasalar çöker, herkes yoksullaşır." demiş Trump, bir şey olmadı. "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." (CHP sıralarından ayakta alkışlar, İYİ PARTİ sıralarından alkışlar) İşte budur olay, olay budur kardeşim. Kimseye bağlı değiliz."

 

kaynak:sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA